ARA MATEIX

🔴 Tots els talls de carreteres a Barcelona i Catalunya

Santiago Cámara surt de presó: va matar la seva dona en defensa pròpia

La justícia el posa en llibertat després de tres mesos entre reixes
Sofía Tato, la víctima, va atacar el seu exmarit amb un ganivet | Cedida

 

El Jutjat Número 6 de Càceres va deixar en llibertat a Santiago Cámara, acusat d'assassinar a la seva exdona, després que les investigacions confirmessin que l'atac es va donar en defensa pròpia i no per violència masclista. L'investigat ha estat durant 3 mesos a presó, des que entrés el 31 d'agost, en estat d'incondicional, després de la decisió del jutge.

 

Les investigacions de la Guàrdia Civil han revelat que el crim, que es va donar el 24 d'agost, va ser causat per un atac previ de Sofía Tato, la parella, qui va tallar en diverses ocasions a Santiago. Les 16 ferides amb les quals l'acusat va arribar al procés judicial, les quals van provocar el seu ingrés en un hospital, han acabat esdevenint claus en la resolució del cas.

 

Inicialment, la policia considerava que aquestes van ser causades per ell mateix, amb el propòsit de generar una defensa que el deixés com innocent. No obstant això, les investigacions han confirmat que la dona, d'origen basc, va ser la causant dels talls, els quals van provocar que Santiago es defensés, amb l'única ganivetada que presentava la víctima, dirigida directament al pis d'aquesta.

El control psicològic, clau de la investigació

Les investigacions desenvolupades pels cossos de seguretat van generar tres veredictes que han esdevingut clau en el procés. Primerament, es va descobrir que el primer atac va ser dirigit per la Sofía, pel que Santiago es va defensar. A més, es va descobrir que la víctima portava un guant de làtex, el qual va fer impossible que es trobessin empremtes dactilars en els ganivets analitzats.

 

Finalment, un altre dels elements claus pel gir en el procés va ser els diagnòstics presentats pel forense. Segons els estudis que es van realitzar sobre l'acusat, es va decretar que Santiago era una persona calmada, la qual no presentava possibles atacs d'ira. D'aquesta manera, la defensa realitzada per l'advocat Emilio Cortés ha esdevingut clau per la llibertat de l'investigat.

100.000 euros robats

En aquests moments, amb Santiago en llibertat, però havent-se de presentar al jutjat els dies 1 i 15 de cada mes, fins que es resolgui el cas, es continua investigant quin va ser el motiu del crim, doncs encara no s'ha definit amb encert les causes per les quals Sofía va procedir a atacar amb l'arma a, fins llavors, la seva parella.

 

Els indicis senyalen que la dona va desviar 100.000 euros que Santiago tenia estalviats en un compte particular, sense informar el seu marit. El dia del crim, ambdós tenien una reunió amb el banc que havia de tenir els diners, on previsiblement l'acusat es faria coneixedor d'on s'havien destinat els seus diners.

 

Segons els informes bancaris, Sofía va passar una temporada retirant quantitats superiors als 3.000 euros del compte esmentat. Fins i tot, va arribar a fer transferències internacionals, com va ser el cas amb una entitat africana, al país de Ghana. Es desconeix el motiu d'aquesta actitud, però es sospita que, la possible revelació de Santiago, podria haver provocat la discussió de la parella.

Comentaris