La sarna obliga a tancar la sala d'espera de la comissaria dels Mossos de l'Eixample

És el segon cop que cal actuar en comissaries de Barcelona per aquesta malaltia propagada pels menors d'edat estrangers que el Govern deixa abandonats en seus policials

La sala d'espera de la comissaria de l'Eixample de Mossos, precintada.
La sala d'espera de la comissaria de l'Eixample de Mossos, precintada per la sarna. | Cedida SAP

Els Mossos d'Esquadra han hagut de clausurar la sala d'espera de la comissaria de l'Eixample de Barcelona per un possible brot de sarna. No és el primer cop que passa, la sala d'espera de la comissaria de Ciutat Vella ja va haver de passar per un procés semblant fa poques setmanes. El motiu, el mateix; un dels menors d'edat estrangers no acompanyats que, abandonats pel Govern, han de passar les nits a les comissaries de la policia, tenien sarna.

Segons ha pogut saber CatalunyaDiari, un dels cinc nois que ara hi ha a la comissaria de l'Eixample pateix aquesta malaltia cutània que ocasiona picor i és causada per petits paràsits. El menor d'edat, i segons els resultats mèdics, té el contagi molt estès per diferents parts del cos.

Personal de neteja desinfectant la zona d'espera de la comissaria de l'Eixample de la sarna.
Personal de neteja desinfectant la zona d'espera de la comissaria de l'Eixample de la sarna. | CatalunyaDiari.cat

 

Els altres quatre nois que també estan a la comissaria han estat visitats per metges i els hi han receptat una pomada per aquesta malaltia. La sala d'espera d'aquesta comissaria, que és on la gent espera per poder presentar denúncies, ha quedat tancada a l'espera que es pugui desinfectar seguint el protocol de risc bacteriològic que està programat en aquests casos. Tota l'oficina de denúncies ha estat tancada tota la nit i fins aquest matí, quan s'ha pogut reobrir parcialment. El mateix procés es va haver de fer la sala d'espera de la comissaria de Ciutat Vella.

La furgoneta que va traslladar els menors, fora de servei

També s'ha retirat del servei la furgoneta de trasllats que es va fer servir per transportar els cinc joves, que també s'haurà de desinfectar. Cal recordar que si bé la sarna no és perillosa i es pot curar, es transmet per contacte de pell a pell. Segons han explicat fonts policials, la DGAIA ara no es pot fer càrrec dels menors i avisarà a la comissaria quan tingui cinc places aïllades on col·locar els joves per tal que es recuperin de la sarna.

La problemàtica dels MENAS, l'acrònim que es fa servir en argot policial per parlar d'aquests menors d'edat no acompanyats que vénen del sud de l'Estat a Barcelona, no s'ha acabat.Són moltes comissaries de Catalunya que encara tenen canalla maldormint per terra i menjant entrepans freds matí, migdia i nit, han arribat, durant l'estiu, a centenars. Aquesta nit a Tarragona n'han dormit dos, però també en d'altres punts del país. Ara, però, i segons han explicat fonts sindicals de SAP a CatalunyaDiari, ja no són menors nous, sinó menors que s'han escapat dels centres d'acollida d'altres punts de l'àrea metropolitana o del Maresme i que tornen a Barcelona, per intentar trobar un lloc als centres de Barcelona ciutat, on es volen instal·lar.


Comentaris

envia el comentari