ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Una secta wahhabita «molt activa» de Barcelona preocupa per la radicalització dels seus integrants

Fonts de la Policia Nacional han explicat que diversos membres de l'organització ja ha protagonitzat alguns incidents violents

Imatge d'arxiu d'una detenció d'un presumpte radical islamista
Imatge d'arxiu d'una detenció d'un presumpte radical islamista | EP

Després dels horribles atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils, el mes d'agost de l'any passat, la Policia Nacional va dur a terme una intensa tasca d'identificació o seguiment de grups i organitzacions musulmanes existents al nostre país. En concret, segons informa 'El Confidencial Digital', els investigats van ser imams ja fitxats per les forces de seguretat, així com sospitosos de captació gihadista. 

La conclusió principal és que en alguns d'aquests grups hi ha un elevat nivell de «radicalisme», especialment a la demarcació de Barcelona. Es tracta de sectes que segueixen la interpretació wahhabita de l'islam, que defensa l'ús de la violència per «defensar la moral». 

Una organització radical «molt activa» a Barcelona

Després de realitzar les mencionades investigacions, la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional va identificar algunes de les sectes wahhabites instal·lades a Catalunya, la majoria de les quals estan sent «controlades». Ara bé, una en concret destaca per la seva activitat i la violència dels seus integrants, i preocupa molt més que la resta. 

Es tracta d'un grup establert a Barcelona, «molt actiu», i que la policia sospita que té com a objectiu la captació de nous islamistes. La instrucció que reben els nous membres, però, no és «pacífica», sinó tot el contrari. «Tenen idees radicals i justifiquen la violència», asseguren fonts de la policia al mitjà citat.  

Han protagonitzat accions violentes

Fonts de la Policia Nacional han assegurat que aquesta secta wahhabita de Barcelona té entre els seus membres islamistes violents, que a més de reclutar nous integrants han protagonitzat accions violentes. En aquest sentit, la policia té enregistrats diversos atacs a persones pertanyents al col·lectiu LGTB els darrers dos anys. Unes agressions que preocupen les forces de seguretat, ja que podrien constituir «el pas previ a actuacions més greus»

De fet, hi ha fins i tot «algun judici obert» relacionat amb aquests fets. Per exemple, la setmana que ve està previst que se celebri a l'Audiència Provincial el judici contra dos homes d'origen marroquí, que van llançar pedres a una parella d'homosexuals a Sitges. Ara, la policia està tractant de descobrir si els investigats formen part de la radical rama wahhabita de l'Islam. 


Comentaris

envia el comentari