El segon crim de Talleda, a Girona: va matar i congelar el cos d'una altra dona

El programa 'Crims' va relatar el cas aquest dilluns

Josep Talleda, l'home de Sant Hilari Sacalm que va matar dues dones.
Josep Talleda, l'home de Sant Hilari Sacalm que va matar dues dones. | Crims

Si set dies enrere, el programa 'Crims' de TV3 mostrava el cruel assassinat de la nena Montserrat Ávila a mans de Josep Talleda, el torner de Sant Hilari Sacalm, aquest dilluns, 2 de març, el programa relatava la segona part de la seva història, marcada també per fets foscos. Malgrat no reconèixer mai el seu primer assassinat i mostrar-se fred en les seves declaracions policials i judicials, Talleda va complir condemna i va acabar sortint de la presó el 2001.

Un cos a la llera del Ter, a Girona

Dos anys després, el 2003, es produeix el seu segon assassinat, aquest amb indicis claríssims que n'era l'autor. Els fets es remunten al mes d'abril d'aquell any, quan Talleda es presenta a la comissaria de Mossos de Girona denunciant que l'ha agredit l'ex nòvio de la seva actual parella, una prostituta de 20 anys —que coneix com a Ana, però que en realitat és albanesa i es diu Vjolka Papa— que va conèixer al Vallès, prop de la fàbrica on treballa.

Dies més tard, i després que no se'n sabés res durant setmanes, apareix el cadàver de la noia a la llera del Ter, en posició fetal, lligat amb cordes i dins d'un sac. En interrogar l'ex nòvio, que era de fet el proxeneta que vivia de la noia —i d'altres—, i també Josep Talleda, els Mossos s'adonen de seguida que les dues versions no quadren. En fer comprovacions, acaben enxampant fàcilment Talleda: assegura que havia deixat Ana a una pensió del Vallès, però a l'establiment els confirmen que, el dia que apunta el torner de Sant Hilari, no tenien obert.

Va congelar el cadàver

Els Mossos escorcollen el pis de Talleda a Girona i acaben trobant multitud de restes de sang de la jove, a més de les mateixes cordes, bosses de plàstic i sacs amb què va aparèixer. Els indicis són claríssims, però hi ha quelcom que no quadra: les investigacions dels Mossos els duen a pensar que els fets es van cometre l'1 d'abril, però el cadàver apareix el dia 20 en molt bon estat de conservació i l'estudi forense determina que la mort va ser entre dos i tres dies abans.

Finalment, les investigacions permeten confirmar que Talleda va matar la noia i en va amagar el cadàver al congelador de casa seva. Va seguir fent vida normal durant vora tres setmanes —vivint al pis, rebent visites, etc.— fins que la va traslladar fins al Ter, on la va llençar. El jurat popular va condemnar Talleda a 15 anys de presó i el 2012 va acabar morint a l'Hospital Penitenciari de Terrassa.

El programa també va revelar indicis que Talleda podria haver matat, dos anys abans, la dona del seu ex company de cel·la a la presó, el cos de la qual va aparèixer en condicions similars als de Vjolka Papa molt a prop del lloc de treball de Talleda, però aquest cas es va acabar arxivant per manca de proves. Amb tot, el cas de Talleda ha estat dels més sagnants d'aquesta primera temporada de 'Crims'.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari