rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Tercer dia consecutiu amb grans retards a Rodalies

Segon cas d'intoxicació, a Blanes, per beure aigua de les marques contaminades

Una dona s'ha presentat a l'hospital amb una irritació a la tràquea
Les ampolles d'aigua de la marca Erosk han estat retirades aquesta setmana | CatalunyaDiari.cat

 

Després que una persona denunciés aquest dilluns una intoxicació digestiva per haver begut aigua de la marca blanca de Condis, la cadena de supermercats va haver de retirar tot un lot del producte de tots els seus establiments. Més tard, va ser Eroski qui va haver de retirar algunes de les seves aigües pel mateix motiu.

 

Ara ha aparegut una segona persona afectada pel mal estat d’aquestes aigües. Es tracta d’una veïna de Blanes que ha hagut de ser atesa a un centre hospitalari per una afecció després de beure aigua d’una de les dues marques afectades.

La dona va patir una afecció lleu

La dona es va presentar a l'hospital amb una irritació a la tràquea, per la qual els metges van receptar-li un protector d'estómac. De la mateixa manera, van informar-la que l'afecció no era greu i que la ingesta de l'aigua no ha tingut cap repercussió negativa més important per la seva salut.

 

Segons informació proporcionada per l'Ajuntament de Blanes, després d'això, la dona va requerir una patrulla de la Policia Local de Blanes que es trobava operativa a la localitat per explicar-los el que li havia passat.

 

Des del mateix cos de policia s'ha informat ja dels fets a la Conselleria de Salut de la Generalitat i també a l'Oficina Municipal d'Informació del Consumidor. També s'ha tornat a inspeccionar els establiments que haurien d'haver retirat les aigües, comprovant que, efectivament, no en quedava cap.

Aigües d’Eroski i Condis, retirades

Segons fonts de la Conselleria, les dues marques afectades han retirat ja totes les aigües que podrien estar en mal estat. En total, Eroski ha retirat 8.000 ampolles de 5 litres i 95.000 d’1,5 de la seva marca. Per la seva banda, Condis n’ha retirat 9.000 de 5 litres de la marca Condis Manantial Aiguaneu i han immobilitzat 5.800 més al seu magatzem.

 

Imatge d'una garrafa d'aigua de Condis de les que han estat retirades   | Cedida

 

El Departament de Salut de la Generalitat ja va alertar que el lot afectat era el 120721, i es va alertar tothom que, en cas de tenir ampolles d’aquestes marques a casa, no es consumeixin. El mal estat de les aigües podria ser degut, segons les investigacions, a una contaminació en el procés d’envasament.