Segona nit d'aldarulls a Barcelona: encenen una foguera i llancen pedres

Diversos manifestants haurien encès una foguera a la plaça de Sant Jaume

Control de Mossos a Barcelona en les primeres hores de confinament perimetral l'octubre de 2020
Un grup de vàndals hauria causat desperfectes en un vehicle policial | Mossos d'Esquadra

ACTUALITZACIÓ 1/11/2020 a les 09.08

Els Mossos d'Esquadra han detingut una persona en el marc dels aldarulls d'aquest dissabte al centre de Barcelona. Tot plegat ha passat en el marc d'una protesta contra els desnonaments i el desallotjament la casa Buenos Aires. El què ha començat com una concentració pacífica, ha derivat en un nou episodi de disturbis a la plaça Sant Miquel, així com als carrers del voltant.

Segona nit d'aldarulls a Barcelona. Després de la jornada d'aquest divendres, marcada per la manifestació en contra de les mesures anticovid preses pel Govern de Sánchez i els posteriors avalots –i el robatori en una botiga Decathlon del centre-, un grup de persones hauria causat diversos desperfectes en edificis municipals.

D'altra banda, i segons informen els Mossos d'Esquadra, s'hauria encès una foguera a la plaça de Sant Miquel i un grup de vàndals hauria causat desperfectes en un vehicle policial. Per aquest motiu, la policia catalana recomana a la ciutadania que no s'apropi a la zona dels fets. Finalment, els Mossos d'Esquadra informen de la detenció d'una persona durant la tarda d'aquest dissabte.

Segons testimonis, desenes de manifestants s'haurien desplaçat des de Via Laietana fins a la plaça de Sant Jaume, però no haurien pogut accedir per la forta presencia policial. Aquest grup hauria coincidit amb manifestants que acudien a una manifestació convocada a la mateixa zona. En aquest punt haurien llançat pedres contra un edifici municipal.

Manifestacions contra els desnonaments a Barcelona

En un altre sentit, un miler de persones, segons informa la Guàrdia Urbana, s'hauria concentrat durant la tarda d'aquest dissabte en contra dels desnonaments mentre duri la crisi de la Covid-19 i, concretament, en contra del desnonament de l'edifici ocupat Casa Buenos Aires de Vallvidrera.

Els manifestants han estat convocats a la plaça de la Catedral, on s'han pogut veure missatges com «parem tots els desnonaments. Segons assenyalen fonts policials, en aquestes manifestacions no sempre s'ha respectat la distància de seguretat recomanada.


Comentaris

envia el comentari