Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
sem

Segueix en estat crític el treballador ferit en la fuita d'amoníac a Tarragona

L'home, que va ingressar en estat greu, va empitjorar hores després
sem
Un mort, un crític i set ferits més en l'accident químic a Tarragona | Tarragonadigital

 

El treballador ferit en la fuita d'amoníac, que va tenir lloc divendres en una empresa de la Pobla de Mafumet, segueix en estat crític, segons han confirmat fonts de l'Hospital de la Vall d'Hebron. L'home, que hi va ser traslladat pel SEM en estat greu, va passar a crític hores més tard. En l'accident, que va tenir lloc en una empresa del Polígon Nord de Tarragona, a la T-750, hi va morir un empleat. Com a conseqüència de la fuita, Protecció Civil va haver d'activar el pla PLASEQCAT en estat d'emergència i demanar a la població que no s'apropés a la zona.

Obren diligències contra l'empresa Carburos Metálicos

Tragèdia al Polígon Nord de Tarragona en l'accident químic a l'empresa Carburos Metálicos, a la Pobla de Mafumet. Un treballador ha mort a causa de l'incident, mentre un altre continua en estat crític després d'una deflagració i la posterior fuita d'amoníac.  En activar-se el PLASEQCAT, hi ha hagut moments de pànic, en què s'ha recomanat no apropar-se a la zona de l'accident i, en cas de viure a prop del Polígon, tancar les finestres de casa. Finalment, però, s'ha transmès tranquil·litat explicant que no hi havia perill fora la zona industrial.

A causa de l'accident, però, un treballador ha mort, mentre que un altre, primer en estat greu i després crític, ha estat traslladat a la Vall d'Hebron de Barcelona. D'altra banda, una altra persona ha resultat ferida lleu, la qual ha estat evacuada a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i tretze persones més han estat ateses in situ, on hi havia treballadors, bombers i tècnics del SEM. 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat l'obertura de diligències judicials a l'empresa Carburos Metálicos per part del jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona. Si bé, encara es desconeix l'abast de la via judicial, sí que han confirmat que la comitiva judicial s'ha desplaçat al Polígon Nord per procedir a l'aixecament del cadàver del treballador que ha mort a causa de la deflagració.