IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Segueix la polèmica sobre el possible tongo d'Eurovisió

Des que s'ha sabut que seria Manel el representant d'aquest any, no han faltat les acusacions de manipulació

Manel va ser escollit pel jurat professional després d'empatar amb Mirela| RTVE

Després del desastrós final de la gala Objetivo Eurovisión, que decidia que Manel Navarro seria el representant espanyol d'Eurovisió, les polèmiques s'han anat succeint. Ja abans d'acabar el programa, el públic es feia amo del protagonisme a crit de «tongo, tongo». I és que sembla que ningú està content amb la decisió que Manel sigui l'escollit per representar Espanya a Kíev al maig. Davant l'empat d'aquest i Mirela, va ser el jurat professional l'encarregat de prendre la decisió final decidint-se per Navarro.

L'última a opinar sobre el tema ha estat María Isabel, guanyadora d'Eurojunior 2004 amb el seu reconegut Antes muerta que senzilla. La cantant ha publicat un escrit referent a la gala en les seves xarxes socials que ha avivat encara més el foc que ja hi havia. La cantant va lluitar l'any passat a Objectivo Eurovisión per representar Espanya al Festival d'Eurovisió 2016, però es va quedar quarta amb 36 vots a la gala que va vèncer Barei. Les paraules de l'artista eren les següents: «I aquesta és la meva cara .... però no em sorprèn, un altre any més abans de començar la gala es sabia qui acabaria a anant, juguen tan bé, fan tan bé l'estratègia ... en fi! Sort que ho vaig dir abans que es digués el nom, no ho han volgut fer tan descarat, però ho han tornat a fer, i que visqui l'anglès per representar Espanya i que visquin les estratègies d'Eurovisió .... »

A més, Maria Isabel aprofitava per donar suport a Mirela i defensar-la com la justa guanyadora. «Mirela ets la guanyadora amb diferència, has brillat a l'escenari i queda't amb que tu ets una gran artista, la resta sobra i ara a seguir lluitant! » deia la jove. Aquesta s'ha unit a molts altres artistes que ja s'havien bolcat amb la favorita del públic. A més, María Isabel aprofitava per destapar una altra polèmica sobre aquest certamen de la cançó, concretament el fet que en els últims anys sempre s'escullin cançons en anglès.

Tanta ha estat la polèmica creada que fins i tot s'ha iniciat una petició a la plataforma Change.org per demanar que es declari nul·la la decisió que Manel representi Espanya. Angel Espada, un irritat eurofan, ha iniciat una campanya perquè s'impedeixi que el cantant català sigui qui es pugi a l'escenari eurovisiu defensant el país amb la seva cançó Do it for your lover. L'usuari s'escuda en el sistema d'elecció més que en l'elecció en si. «Crec que la decisió final no hauria de recaure en el jurat (tres" professionals ") sinó en el vot del públic (televot, sms ..)», ha acompanyat la petició amb aquest text. De moment, les signatures recollides ronden les 5.000. A més, no han faltat les reaccions a les xarxes socials defensant tant a Manel com a Mirela.


Comentaris

envia el comentari