Agents de seguretat privada combatran el 'top manta' a Sitges

L'Ajuntament al·lega que la plantilla de la Policia Municipal no és prou gran per atendre tots els serveis del municipi

L'Ajuntament de Sitges preveu que la seguretat privada reforci a la Policia Local uns 149 dies
L'Ajuntament de Sitges preveu que la seguretat privada reforci a la Policia Local uns 149 dies | CatalunyaDiari.cat

L'Ajuntament de Sitges comptarà el 2019 amb el suport extern d'agents d'una empresa de vigilància privada que ajudarà la Policia Local a combatre el fenomen del 'top manta'. Els agents de seguretat privada patrullaran amb els policies a les zones de més afluència de manters, d'aquesta població del Garraf, amb un objectiu dissuasiu.

A més, faran tasques informatives quan altres serveis que puguin sorgir al municipi impossibilitin la presència policial. Amb tot, es pretén garantir la presència d'agents d'un cos o l'altre de manera permanent a la façana marítima perquè els manters no ocupin l'espai públic.

Un reforç durant els dies de temporada alta turística

L'alcalde de Sitges, Miquel Forns, explicava que el principal objectiu d'aquesta mesura és dissuadir als manters d'ocupar la via pública però evitant que es produeixi «cap mena de desordre públic ni cap mena d’enfrontament». El consistori vol evitar situacions conflictives que s'han viscut altres poblacions de la costa catalana o la mateixa ciutat de Barcelona. 

El ministeri de l'Interior ha denegat l'ampliació de la plantilla de la policia de Sitges
El ministeri de l'Interior ha denegat l'ampliació de la plantilla de la policia de Sitges | Cedida

 

Forns ha recordat que aquest dispositiu, que ja ha estat utilitzat durant l'any 2018, «dona bons resultats» i que per això han decidit estendre'l l'any 2019. L'ajuntament calcula que serà necessària la col·laboració de la seguretat privada durant uns 149 dies. La idea és que puguin donar suport al cos policial local en els «períodes de més afluència de persones, i per tant, de més afluència turística» tal com ja s'ha fet a altres poblacions com Roses o El Vendrell.

La Policia Local no compta amb prou efectius per fer aquesta tasca 

L'ajuntament, segons Miquel Forns, s'ha vist obligat a contractar seguretat privada perquè la plantilla actual de la Policia Local no és prou gran per atendre tots els serveis del municipi. En aquest sentit, ha recordat que van demanar una ampliació del personal que ha estat denegada pel ministeri de l'Interior.

En relació a la presència de manters a la població, el consistori també ha presentat un estudi socioeconòmic dels venedors ambulants que conclou que el manter tipus a Sitges és un home senegalès d'entre 18 i 28 anys que vol deixar la venda ambulant il·legal i regularitzar la seva situació.


Comentaris

envia el comentari