Muntatge de dues imatges d'una embarcació que es va enfonsar a la Costa Brava

S'enfonsa la barca d'una família amb tres menors a bord a la Costa Brava

Tota la família va haver de ser rescatada

El Servei Marítim del cos de la Guàrdia Civil de Girona va rescatar, el passat 10 d'agost, una família que havia embarrancat amb una llanxa a la Costa Brava

Els fets van passar al voltant de les tres del migdia quan, per raons que es desconeixen, l'embarcació de la família s'estava enfonsant. Segons ha pogut informar l'Agència Catalana de Notícies, l'embarcació es va enfonsar entre les Illes Medes i el port de l'Estartit, al Baix Empordà.

Els agents del cos de la benemèrita patrullaven per la zona quan, al voltant de les tres del migdia, van detectar una barca a 200 metres de la bocana del port, en una zona molt propera a les roques.

Tota la família va haver de ser rescatada

El Servei Marítim va haver de rescatar tota la família, que va caure a l'aigua després que la seva embarcació s'enfonsés pel pes de l'aigua que li estava entrant. L'embarcació va arribar a bolcar totalment, abocant al mar els dos darrers ocupants, just abans que els agents poguessin arribar al lloc.

Els agents van rescatar els cinc ocupants de la barca, tres dels quals eren menors d'edat i no portaven armilles salvavides. Malgrat que es trobaven en un estat de gran ansietat i presentaven diverses contusions i esgarrinxades, no van requerir assistència sanitària i tot va quedar en un ensurt.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Es queden atrapats al mig del mar

Aquest dimarts, 15 d'agost, els Bombers i Salvament Marítim van haver de rescatar una llanxa que va embarrancar a la punta Falconera de Roses, a l'Alt Empordà. Els fets van tenir lloc al voltant de dos quarts d'una de la tarda quan, la llanxa, una Zodiac inflable, va picar contra les roses quan es dirigia cap al Cap de Creus amb la mala sort de rebentar-se.

«Rescatem els tripulants d'una llanxa que havia embarrancat a la punta Falconera, a Roses. L'embarcació ha quedat inutilitzada i els ocupants, il·lesos, estaven a les roques. Salvament Marítim ha remolcat l'embarcació i els Bombers de la Generalitat hem evacuat els ocupants fins al moll», va piular el cos. 

Els dos ocupants van quedar il·lesos i es van enfilar a les roques, des d'on van esperar els equips de rescat. Els Bombers van activar tres dotacions per traslladar-los fins al moll. Salvament Marítim, per la seva banda, va remolcar l'embarcació -que va quedar del tot destrossada- fins al port de Roses. No hi va haver cap vessament de combustible.