rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Els sensesostre de plaça de Catalunya s'instal·len ara en un terreny de TMB a Arc de Triomf

Van ser desallotjats per la Guàrdia Urbana fa pocs dies | Una desena de tendes han ocupat un terreny al costat de l'estació de Metro
Dues persones entrant al terreny de TMB, a l'estació de Metro Arc de Triomf. | Guillem RS

 

L'acampada dels sense sostre desallotjats de plaça Catalunya ja té nova ubicació. Un grup d'una trentena de persones sense llar que s'havien instal·lat amb tendes de campanya al centre de Barcelona i que van ser desallotjats per la Guàrdia Urbana el passat dimecres han trobat, a l'exterior de l'estació de Metro d'Arc de Triomf, el seu nou punt, segons han pogut saber CatalunyaDiari.cat.

 

Una desena de tendes, menys de les que hi havia a plaça de Catalunya, s'han instal·lat des d'aquest divendres en aquesta zona propietat de TMB. Tot i que el terreny està tancat, els sense sostre han tallat part de la tanca i hi han entrat. Un cartell de l'AcampadaXDrets avisa que el solar serà un «habitatge social».

 

Un dels integrants d'aquesta acampada ha explicat a CatalunyaDiari.cat que la seva intenció és quedar-se aquí i que ja han avisat a més companys de la ciutat per fer que s'hi desplacin. «Com més siguem, més costarà que ens facin fora», ha argumentat.

 

Un grup d'una desena de tendes ja s'han instal·lat en aquest nou assentament. | Guillem RS

Agents de seguretat privada de TMB i agents de la Guàrdia Urbana han passat durant aquest divendres per l'exterior de la nova acampada dels sense sostre tot i que, segons han explicat alguns dels acampats, sense intervenir ni identificar a ningú.

 

«Aquest solar serà una llar social», assegura un cartell a la tanca del terreny ocupat. | Guillem RS

 

Desallotjats de plaça de Catalunya

La plaça Catalunya ha conviscut les darreres setmanes amb dues acampades. Una de persones independentistes, que reclamaven poder formar Govern i investir Carles Puigdemont, i una altra, més nombrosa, que ocupava tot el perímetre de la cèntrica plaça barcelonina, d'un grup d'una cinquantena de sense sostre vinguts de diversos punts de la capital i sense cap mena de control.

 

Dimecres passat, 18 d'abril, la Guàrdia Urbana va desallotjar l'assentament. L'Ajuntament de Barcelona havia donat temps fins abans de Sant Jordi per marxar. Sense incidents tot i que amb algun moment de tensió, agents de la policia de la ciutat va poder fer fora totes les persones i desmantellar les tendes de campanya.

 

Les persones que s'han instal·lat en aquest assentament entren per un fora a la tanca. | Guillem RS