IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La sentència del cas Nóos que afecta Iñaki Urdangarin s'endarrereix fins al mes de març

La Fiscalia demana fins a 10 anys de presó per a l'espòs de la infanta Cristina

La infanta Cristina junto a Urdangarin.
La infanta Cristina junt amb Urdangarin. | Cedida

Fa gairebé un any que la secció primera de l'Audiència Provincial de Palma va fer pública la sentència del cas Nóos que no perjudicava la infanta Cristina, però sí al seu espòs, Iñaki Urdangarin, a qui condemnaven a sis anys i mig de presó.

Davant les acusacions, la seva defensa va presentar un recurs al Tribunal Suprem, transcorreguts set mesos. Aleshores, la Fiscalia anticorrupció i les advocacies de l'Estat i les Balears van recórrer la sentència. A més, van sol·licitar un augment de les penes tant per ell com per Diego Torres, el seu anterior soci. Pel que fa a Urdangarin, demanaven que fos condemnat a deu anys de presó.

Els magistrats del Suprem encara no resoldran el cas i es prendran més temps, tot i que aquestes situacions acostumen a resoldre's en un any aproximadament. En un principi, la informació es podria fer pública a finals de març, segons indica 'El Confidencial Digital'. No obstant això, continuen havent-hi dubtes perquè hi ha altres experts que afirmen que serà durant la Setmana Santa quan es coneixerà la notícia.

Iñaki Urdangarin durante el juicio por el caso Nóos
Iñaki Urdangarin durant el judici pel cas Nóos.   | CatalunyaDiari.cat

 

Els motius de l'endarreriment

Hi ha un parell de raons per les quals han endarrerit la resolució del recurs: trobar el moment ideal perquè es conegui l'error, que seria durant les vacances, i la necessitat de més temps de deliberació per als jutges de la Sala Segona de la secció penal del Suprem.

10 anys de presó

La Fiscalia del Suprem va presentar un recurs, el passat mes de juliol, contra la sentència dictada per part de l'Audiència Provincial de la Palma. A més, va proposar condemnes que en els casos més greus poden arribar a suposar deu anys de presó. D'aquesta manera, Iñaki estaria empresonat tres anys i set mesos més dels que recollia la sentència.

D'altra banda, l'acusat es va defensar i va afirmar que era «un mediador sense coneixements en Dret Administratiu» i que va fer tot això «amb la consciència que tot es feia de forma correcta i legal». Fins i tot, va aprofitar per culpar a Diego Torres, el seu anterior soci de l'Institut Nóos.


Comentaris

envia el comentari