Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una sentència obliga a Interior a revisar la destinació d'un agent dels Mossos a qui es va puntuar malament

El sindicat USPAC va portar a la via contenciosa-administrativa el cas en el qual l'agent no va rebre tots els punts que tenia per estudis cursats
Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

 

Un jutjat del contenciós-administratiu ha sentenciat de manera ferma contra el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per com havia atorgat diverses puntacions a un agent del cos en referència als seus estudis en un concurs intern del cos. Segons ha informat l’USPAC, un dels sindicats dels Mossos d’Esquadra amb representació al Consell de la Policia, el departament, en un concurs de destinació —saber on es destina un agent— de l’escala bàsica -agent i caporal- no va tenir en compte totes les titulacions que tenien els agents i només es comptabilitzava, alhora de donar punts al concurs, la més alta.

  

De 5 a 2 punts

L’agent, que tenia una diplomatura, tres cicles formatius de grau superior i el batxillerat només va rebre puntuació per la diplomatura (2 punts) però no pels tres cicles formatius (1 punt per cada cicle, 3 en total) i tampoc pel batxillerat (1 punt).

 

Dels 5 punts en la categoria estudis es va quedar només amb els 2 punts de la diplomatura, fet que va fer que l’agent iniciés la via judicial per reclamar els punts i més oportunitats en el concurs. Des d’USPAC, on està afiliat l’agent, es creia que tenir una diplomatura no pot fer perdre els punts de les altres formacions que s’han obtingut i es va inciar la via contenciosa administrativa.

 

Sentència a favor de l’agent i canvi de model

Ara els serveis jurídics d’USPAC han rebut la sentència ferma que avala el recompte que va fer l’agent i no el que havia fet el departament, sense sumar el batxillerat i els cicles de grau superior. Segons ha informat el sindicat, ara s’haurà de revisar la destinació de l’agent que va rebre aquesta puntació que s’ha dictaminat no ajustada i tots els estudis que tinguin els agents sumaran en els concursos generals del cos de Mossos d’Esquadra. En els concursos que estan en marxa el departament de recursos humans d’Interior ja ha hagut de canviar les puntuacions que han rebut els agents pels seus estudis.