Muntatge de Sergio, el jove que ha perdut la vida al circuit de Jarama després que el seu pare perdés el control del cotxe

Sergio, el madrileny de 19 aficionat a les curses que ha perdut la vida massa aviat

Diversos amics s'han acomiadat d'ell a les xarxes

La del divendres a la tarda hauria d'haver estat una jornada festiva més per als aficionats al motor com les que solen ser habituals en el circuit madrileny del Jarama. Unes pràctiques d'entrenament i convivència entre els membres d'Escola Espanyola de Pilots E2P, però també per a qualsevol que es volgués inscriure i rebre una formació per part d'un instructor professional. El que segurament ningú esperava és que en una sortida de pista perdés la vida un dels joves participant, Sergio de tot just 19 anys. I que a més ho fes en un accident en un cotxe conduït pel seu pare. 

Els dos anaven en un MiniCooper quan el conductor del mateix va perdre el control, es va sortir de la pista i van acabar xocant contra uns pneumàtics de seguretat. El jove va entrar ràpidament en parada cardiorespiratòria després de sofrir un greu traumatisme cranioencefàlic. Malgrat els esforços de l'equip sanitari del circuit i del SUMMA durant 50 minuts no van poder reanimar-lo. El seu pare va ingressar greu a l'Hospital de la Paz amb diverses fractures. 
 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Com explicàvem, Sergio era un dels joves pilots que estan inscrits en l'escola E2P, encara que sembla que el divendres no anava a realitzar una competició. I és que l'escola l'anunciava com un curs ‘track day’: «Vine a conduir el teu cotxe (o un d'E2P) al Jarama amb pocs cotxes en pista i instructor professional personal. Qualsevol cotxe, de carrer o competició». 

El jove pilot hauria participat, s'entén que al costat del seu pare, encara que no ha transcendit si aquest estigués exercint com a instructor o un participant més, en la ‘Open Pit Lane’. Aquesta permetia sortir i entrar de la pista quan es volgués i el temps desitjat. «Tu marques els descansos i temps de rodar», assenyalaven.

L'escola havia llogat la pista per a dur a terme aquestes formacions, per la qual cosa ni el circuit ni la RACE tenien res a veure. Tothom podia participar per un preu d'entre 400 i 900 o el lloguer del cotxe si era necessari, segons recull 'ABC'. Tres dies abans, explicaven en la seva pàgina de Facebook com es preparaven per a la cita: «De gom a gom en el taller d'E2P de cara al curs i entrenament del divendres».  Encara que no van voler fer declaracions, des d'E2P lamentaven la tràgica defunció de Sergio i enviaven el seu suport i afecte als familiars i amics del jove pilot que perdia la vida divendres passat. 

L'emotiva carta d'un dels seus amics

Com és lògic, l'adeu de Sergio, sent tan jove, ha colpejat especialment a tota la seva família, però també als seus amics o companys de circuits. Un d'ells explicava que «perdre a un amic amb tan sols 19 anys no és una cosa habitual ni fàcil d'afrontar. I menys tu, Sergio, que t'has anat gaudint del que ens agradava a tots dos, el Motor Sport». Encara que afegia que «tots dos sabíem del risc i vam arribar a comentar-lo en diverses ocasions. És un esport de molt de perill, però per això ens apassionava i gaudíem tant fent-lo». 

Un altre d'ells també s'acomiadava en una emotiva carta: «Avui el teu motor ha deixat de rugir, però ha estat fent el que et feia feliç. Em recordaré sempre de quan em demanaves consells quan tenies algun entreno i de quan ens repartíem els exercicis de classe per a fer el menys possible. Però, sobretot, mai oblidaré la gran persona que ets, aquest amic que sempre et treia un somriure en els moments difícils i et donava suport en tot el que estava al seu abast». 

I també recordava com el mateix divendres, dia en què va morir Sergio, li parlava emocionat i feliç «per tornar a pujar-te als comandaments del teu Mini». S'acomiadava d'ell per sempre, però tenint clar que «mai t'oblidaré, Sergio. Descansa en pau».