Sergio, el jove de Montcada que va rebre una pallissa que el va deixar en cadira de rodes

L'Audiència Provincial de Barcelona condemna als agressors a cinca anys de presó i a indemnitzar la víctima amb 1,2 milions d'euros | Els acusats s'han declarat insolvents

Sergio va acabar en cadira de rodes a causa de la pallissa que va rebre
Sergio va acabar en cadira de rodes a causa de la pallissa que va rebre a la sortida d'una discoteca a Malgrat de Mar| CEDIDA

Sergio Mármol, un jove veí de Montcada i Reixac, al Maresme, va ser agredit la matinada del 22 de novembre del 2015, quan tenia 21 anys, a la sortida d'una discoteca de Malgrat de Mar. Davant duna de les discoteques més famoses de Malgrat, hi va haver una baralla multitudinària entre els amics de Sergio i diversos joves amb qui s'havien encarat a l'interior de la discoteca. 

Els tres joves que el van apallissar el van deixar pràcticament invàlid per la resta de la seva vida. Ara, Sergio depén les 24 hores del dia d'una altra persona que l'ajudi a fer les coses bàsiques del dia a dia. L'audiència Provincial de Barcelona, condemna als dos joves a cinc anys de presó per un delicte d'homicidi amb grau de temptativa i a un tercer per un delicte de lesions, aquest últim però no ingressarà a presó.

Segons recull 'El Español', els dos primers acusats hauran d'indemnitzar al jove i a la seva família amb 1,2 milions d'euros. Ara bé, els agressors s'han declarat insolvents i no podran afrontar el pagament de la indemnització i la mare ha confirmat al mitjà citat que necessiten aquests diners per poder assumir totes les despeses dels tractaments que necessita Sergio. 

Sergio va rebre múltiples puntades de peu al cap per part dels seus agressors
Sergio va rebre múltiples puntades de peu al cap per part dels seus agressors | Facebook

 

Els tres joves van donar puntades de peu al cap de Sergio

El Sergio va rebre un cop de puny a la cara, d'un dels agressors, Mamare D. B., que el va tombar a terra. En aquell moment, els altres dos acusats, Miquel P.S. i Ramon S.C., que ja marxaven del lloc en cotxe, van ser alertats de la baralla i van tornar ràpidament amb el vehicle. Van baixar corrent i van donar diverses puntades de peu, juntament amb l'altre acusat, al cap del jove que era a terra mig estabornit, provocant-li greus traumatismes cranioencefàlics.

El jove, que aleshores tenia 21 anys, va ser atès a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona amb, entre altres, fractura de la base del crani, fractura occipital i temporal, i nombroses hemorràgies intracranials. Va estar sis mesos en coma profund i podria haver mort, però finalment va sobreviure.

La mare d'en Sergio va haver de demanar un crèdit per poder pagar la rehabilitació del seu fill
La mare d'en Sergio va haver de demanar un crèdit per poder pagar la rehabilitació del seu fill | Instagram

 

Lesions de per vida

En l'actualitat té lesions neurològiques irreversibles, pateix tetraparèsia, va en cadira de rodes perquè gairebé no s'aguanta dret, té problemes de mobilitat als dits de les mans, dificultats per mantenir el cap alçat i parlar, defectes d'oïda i visió, i disfàgia, cosa que l'impedeix menjar i beure amb normalitat, a banda de provocar-li freqüents ennuegaments. A més, el caràcter se li ha tornat més agressiu, té llacunes de memòria i les facultats cognitives i maduratives disminuïdes. Depèn les 24 hores del dia d'una tercera persona.

La Seguretat Social ha decretat la incapacitat total i absoluta del jove, però des de fa més d'un any no li paga cap tractament de rehabilitació. La seva mare l'ha hagut de costejar amb un crèdit de 10.000 euros que ja no pot pagar i ara té por de les reclamacions econòmiques. Sergio va a rehabilitació tres cops a la setmana i el cost d'aquesta teràpia és de 600 euros mensuals.

La mare de Sergio està preocupada perquè no pot fer front a més despeses ni pagar els tractaments del seu fill. Tampoc es pot permetre deixar el seu fill a càrrec d'algú mentre ella treballa el que implica que és ella qui la de cuidar les 24 hores del dia i per tant no pot treballar. És per això que reclama justícia i que els acusats paguin la indemnització. 


Comentaris

envia el comentari