IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una serp de més d'un metre queda atrapada en una llauna al Baix Penedès

Els Agents Rurals van alliberar l'animal al medi, ja que és una espècie protegida

Els agents rurals del Baix Penedès van alliberar a la serp de la llauna
Els agents rurals del Baix Penedès van alliberar a la serp de la llauna | @agentsruralscat

 

Els Agents Rurals del Baix Penedès, a Tarragona, van salvar una serp verda que feia més d'un metre de llargada, aquesta setmana, ja que la bèstia s'havia quedat atrapada amb el cap dins d'una llauna de refresc. L'animal, un exemplar de serp verda que és una espècie protegida, va ser alliberat al medi natural després que els Agents Rurals li traguessin el cap de la llauna. 

Una serp es queda atrapada en una llauna

Els Agents Rurals del Baix Penedès van extreure el cap de la serp d'una llauna, i la van alliberar al medi, ja que es tracta d'una espècie protegida. Aquesta mena de casos últimament són força freqüents, per aquest motiu els agents rurals alerten del perill de deixar llaunes o altres residus a la natura, ja que poden provocar ferides i fins i tot la mort als animals sobretot als rèptils i rosegadors.

La serp verda pot arribar als dos metres

La serp verda és una espècie protegida i és una de les serps més grans en proporcions dels Països Catalans. Hi ha exemplars adults que poden passar els dos metres del cap fins a la cua. Aquest animal es troba, principalment entre conreus i muntanyes mediterrànies i encara que es considera una serp verinosa, no resulta de gran perill per la ciutadania, ja que és molt difícil que el verí el pugui extreure en una mossegada.

Tortuga ofegada per una ampolla de plàstic.
Una imatge de la trortuga ofegada per una ampolla de plàstic que van localitzar els vogadors de Baix a Mar a Torredembarra | Vogadors de Baix a Mar

 

Una tortuga mor atrapada per una ampolla

D'altra banda, el passat dimecres sis de març a Torredembarra va succeir un cas semblant. En aquesta ocasió els vogadors de Baix a Mar van trobar el cadàver d'una tortuga que s'havia mort perquè el seu cap s'havia quedat atrapat en una ampolla d'aigua. La tortuga va ser torbada a prop de la platja de la Torre, i l'entitat va difondre la imatge per les xarxes socials.

L'endemà, el cadàver de la tortuga morta per una ampolla de plàstic, va ser trobat a la platja d'Altafulla. El cos de la tortuga, de raça babaua, va quedar atrapat a la sorra de la platja d'Altafulla, i presentava un avançat estat de descomposició. La costa mediterrània cada vegada més és un escenari de casos com aquest, animals que moren per les deixalles que acaben al mar.


Comentaris

envia el comentari