Set detinguts i cinc ferits durant la manifestació antifeixista de Barcelona

Arran i els CDRs han convocat una contramanifestació de rebuig a la presència de la formació d'ultradreta a la ciutat | S'han llançat objectes contra el cordó policial, i s'han arribat a muntar barricades

Gran tensió aquest dissabte a Barcelona, dia en el qual està previst que la formació ultradretana VOX celebri un acte a l'avinguda de Maria Cristina. Organitzacions com Arran i els CDRs han convocat una manifestació de rebuig, i la tensió entre els manifestants i els Mossos d'Esquadra ha anat en augment, fins al punt que s'han arribat a muntar barricades de pneumàtics  i s'han llançat objectes cap als agents. 

Incidents a la plaça de Barcelona

Una vintena de joves encaputxats i amb roba fosca han protagonitzat els primers incidents de la jornada a Barcelona. Un moment de tensió ha succeït quan un petard s'ha desviat cap a un lateral, on es trobaven un bon nombre de persones concentrades. Tot seguit, han avançat posicions els antiavalots, fent que els antifeixistes hagin retrocedit pel carrer Tarragona i el parc Joan Miró.

Un dispositiu policial envolta la zona en la qual se celebrarà el míting convocat per Vox. Banderes espanyoles, logos verds i música espanyola com 'Que viva España' de Manolo Escobar o 'El novio de la muerte', himne de la legió, són protagonistes dels actes de caràcter ultra.

Ven a prop de les Torres Venecianes de la plaça d'Espanya, dos manifestants han increpat un parell d'agents que es trobaven vigilant el perímetre, als quals han insultat i faltat el respecte acusant-los d'ésser «una policia venuda».

Set detinguts i cinc ferits durant la protesta

Els Mossos d'Esquadra han detingut almenys set persones durant la manifestació antifeixista a Barcelona on s'han viscut moments de tensió entre els assistents i agents. De fet, els antifeixistes han llençat objectes contra la policia com ara ous, pintura i pedres. Per altra banda, els agents han carregat contra els manifestants per intentar dispersar a la gent. 

Aquests aldarulls han provocat un total de cinc ferits. Un d'ells és un agent del cos policial. Quatre ferits han estat atesos a l'avinguda Tarragona on hi havia la protesta, però un cinquè ha estat traslladat a l'Hospital Clínic en un estat menys greu. A més, la Guàrdia Urbana també hi ha un detingut una persona.


Comentaris

envia el comentari