IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Set hospitals catalans, desbordats amb l'epidèmia de grip

El sindicat Metges de Catalunya (MC) critica que hi hagi plantes sense servei

Urgències de diversos hospitals estan saturades per la grip | Atlas

L'epidèmia de grip ha arribat a Catalunya i set grans hospitals es troben desbordats a causa de l'allau de visites a urgències, una situació que podria empitjorar durant els pròxims quinze dies, segons ha explicat el sindicat Metges de Catalunya (MC). Els centres sanitaris que estan patint problemes per atendre totes les persones malaltes són l'Hospital Trueta de Girona, el Joan XXIII de Tarragona, el Vall d'Hebron i l'Hospital de Mar de Barcelona, el Parc Taulí de Sabadell, el de Mataró i el de Terrassa.

  

  

El sindicat mostra preocupació per la situació que es viu en aquests hospitals perquè l'epidèmia de grip tot just es troba en el seu inici i podria empitjorar durant les pròximes setmanes. El secretari de Metges de Catalunya, Josep Maria Puig, ha explicat a La Vanguardia que les hores d'espera a urgències ja eren moltes i ara la situació és insostenible. També ha apuntat que les retallades ho han agreujat, especialment en la reducció de llits disponibles. «L'any 2010 teníem 14.000 llits a Catalunya i en aquests moments en tenim 12.800», ha afirmat.

La poca previsió és un altre dels problemes que han influït en la mala gestió de l'epidèmia de grip. Segons el sindicat, en hospitals com el de Mataró els treballadors asseguren que han hagut d'obrir una planta per poder assumir tota la demanda i consideren «lamentable que hi hagi llits tancats i pacients esperant als passadissos», han assegurat.


Comentaris

envia el comentari