«La seva filla deu estar de festa», les paraules del primer policia que va atendre el pare de Marta del Castillo

La jove va desaparèixer l'any 2009, quan només tenia 17 anys

Antonio del Castillo
Imatge d'arxiu d'Antonio del Castillo, pare de Marta del Castillo.  | Cedida

Quan el pare de Marta del Castillo, Antonio del Castillo, va anar per primera vegada a la policia per denunciar la desaparició de la seva filla, aquest va rebre una resposta gens professional: «La seva filla estarà de festa». Recordem que la jove va desaparèixer l'any 2009, quan tenia 17 anys, després de sortir una nit de festa. 

El cas de Marta del Castillo es va acabar amb l'empresonament de Miguel Carcaño, acusat de l'assassinat de la jove. Actualment, Carcaño segueix a la presó, on compleix amb la pena de 20 anys de presó. 

Malgrat que el jutge també va condemnar a 'El Cuco' per encobriment, aquest era menor d'edat i, per tant, només se'l va internar a un centre de menors, del qual ja va sortir. Tres persones més també van ser jutjades per encobriment, però no van acabar sent condemnades. 

Marta del Castillo.

Imatge d'arxiu de Marta del Castillo. | Cedida

 

Antonio del Castillo, enfadat amb la Policia Nacional

Durant els últims anys, Antonio del Castillo s'ha mostrat bastant molest amb la policia, ja que aquests encara no han trobat el cos de la jove i, per tant, el cas continua obert. Tanmateix, aquesta primera frase que el pare de la jove va sentir per part de la policia va ser el detonant del seu malestar.  

A més a més, i amb la resolució del cas de Diana Quer, Antonio del Castillo també ha mostrat, en més d'una ocasió, el seu malestar i la seva decepció cap amb la policia. 

Demana els agents que van investigar el cas de Diana Quer

Després que la policia trobés el cadàver de Diana Quer, Antonio del Castillo va enviar un missatge de condol als pares de la jove a través del seu perfil de Twitter on els deia que ara ja podien descansar, mentre aprofitava per felicitar la Guàrdia Civil: «El meu més sentit condol a la família de Diana Quer. Tràgic desenllaç, però almenys ja poden descansar. I la meva felicitació a la Guàrdia Civil». 

No obstant, i uns minuts abans, el pare de Marta del Castillo publicava un altre missatge a la xarxa, en el qual comparava la feina de la Guàrdia Civil en aquest cas amb la de la policia que va portar el cas de la seva filla. «Apareix el cos de Diana Quer. Els mateixos cursos, mateixes lleis. Uns són efectius, altres polítics.», denunciava a través de Twitter. 

Tanmateix, Antonio del Castillo va assegurar que «és una llàstima que un cas com el seu, que era tan fàcil» i amb «els mitjans tecnològics que tenia la policia», el cas no s'hagi resolt, mentre que «el cas de Diana Quer que era més complicat, sí». De fet, va arribar a demanar que el grup encarregat d'investigar la desaparició de Diana Quer s'encarregués, ara, del cas de la seva filla. 


Comentaris

envia el comentari