ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Shakira, citada a declarar per presumptament defraudar Hisenda

La cantant ja va pagar a l’Agència Tributària, però el Fiscal l’acusa de sis delictes per un suposat frau de més de 14,5 milions d’euros entre 2012 i 2014

Shakira fue denunciada por la Fiscalía
Shakira ha estat citada a declarar per frau a Hisenda pel jutjat d'Esplugues de Llobregat | YouTube

Un jutjat d'Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat, ha admès a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra la cantant Shakira com a presumpta autora d'un delicte de frau a Hisenda, segons ha informat ‘El Periódico’.

Cal recordar que a mitjans del passat mes de desembre la fiscalia es querellava contra l'artista colombina per un frau fiscal de 14,5 milions d'euros, realitzat entre el 2012 i el 2014, dels quals 12,3 són en concepte d'IRPF i 2,1 per l'Impost de Patrimoni.

Shakira, citada a declarar per defraudar Hisenda

Ara, però, la querella considera que Shakira podria haver comès sis delictes de frau fiscal, i també es dirigeix contra el seu advocat, amb domicili a Nova York. El fiscal constata que Shakira vivia de manera habitual a Espanya malgrat els seus compromisos professionals a l'exterior, que en general tenien una durada curta, ha indicat, amb l’excepció de la seva estada als Estats Units, que és quan va participar en el programa ‘La Voz’.

Shakira y Piqué a su llegada a un restaurante de Barcelona el día de su cumpleaños
Shakira nega haver defraudat més de 14,5 milions d'euros a Hisenda | Catalunya Diari

Per tot plegat, insisteix que tenia l'obligació de tributar per la seva renda i patrimoni, però que en lloc d'això va utilitzar un «entramat societari» per deixar d'ingressar a la Hisenda pública 14,5 milions d’euros. I, a més a més, la querella indica que Shakira «sabia que vivia de manera habitual a Espanya» i el seu pla per no pagar a Hisenda va ser utilitzar empreses com a titulars de les percepcions de les rendes i patrimoni, en lloc de la cantant.

Més de 14,5 milions d’euros defraudats

A través d'un comunicat, la parella del futbolista Gerard Piqué reaccionava poc després a la querella, que l’acusa de rebre 34 milions d’euros per la seva activitat professional en els tres anys citats, assegurant que no deu «res» a l'estat espanyol perquè ha pagat «fins a l'últim euro exigit per l'Agència Tributària». Així, doncs, negava haver defraudat més de 14,5 milions d’euros en IRPF i Impost de Patrimoni a través de paradisos fiscals.

Segons ha destacat la fiscalia, «l’única relació que la querellada va tenir amb les Illes Verges Britàniques, les Illes Caiman, Malta, Panamà i Luxemburg va ser el domicili de les societats a través de les quals va canalitzar els moviments de capital generat per la seva activitat professional».


Comentaris

envia el comentari