El Sheriff, l'home que va matar a sang freda quatre persones a Olot

Pere Puig, el 'Sheriff d'Olot', va ser condemnat a 60 anys de presó per matar als seus amos i dues persones més amb la seva escopeta

Pere Puig, més conegut com el Sheriff d'Olot, que va matar quatre persones amb l'escopeta
Pere Puig, més conegut com el Sheriff d'Olot, va matar quatre persones amb una escopeta   | CatalunyaDiari.cat

Aquest divendres 15 de desembre es compliran 7 anys de l'empresonament del conegut com a 'Sheriff d'Olot', Pere Puig, a qui l'Audiència de Girona va condemnar a 60 anys de presó per assassinar a quatre persones al municipi gironí amb una escopeta. 

Els fets del 15 de desembre del 2010

Els fets van tenir lloc el 15 de desembre del 2010. Pere Puig es va presentar a La Cuina de l'Anna a les 7.45 hores. Els seus caps estaven esmorzant a una taula allargada, al fons del local, amb altres persones, quan van veure entrar per la porta a Puig, qui carregava el seu rifle semiautomàtic Verney-Carron de caçador. No obstant, ningú es va estranyar, ja que acostumava a disfressar-se amb un barret, una xapa al pit i dues pistoles de plàstic, com si fos el típic 'Sheriff' de les pel·lícules americanes. 

Segons van publicar diversos mitjans, Puig era un habitual del bar i un home molt discret que mai havia ocasionat cap problema. Però aquell dia va ser diferent, ja que es va col·locar davant del Joan, molt a prop, el va senyalar amb l'escopeta i el va disparar al pit. Sense moure's del lloc, va girar l'arma i va disparar contra el fill d'en Joan, qui només va tenir temps de dir: «Que fa aquest boig!». 

La resta de persones que es trobaven al local van amagar-se, ràpidament, sota les taules, mentre veien com Puig marxava del bar amb l'escopeta a la mà i va pujar al seu totterreny Suzuki de color blau, amb el qual va conduir fins al seu banc. Va deixar el jeep al mig del carrer amb els quatre intermitents posats i va baixar. 

Dins del banc hi havia el subdirector Rafael Turró, la caixera Anna Pujol i dos clients més. Puig va entrar i va dispar dues vegades a Turró. Seguidament, va disparar al cap a l'Anna. En aquell moment, dos agents de la Policia Local d'Olot estaven ficant-li una multa a Puig quan una dona que treballava a la botiga de davant va sortir corrents: «Rafa —un dels policies—, vés a dins que hi ha un home disparant». Abans que els policies poguessin entrar a veure què passava, Puig sortia tranquil·lament del banc.

Un home amb molta autoestima i seguretat

Els agents van detenir a Puig sense que aquest es resistís. Va explicar a la policia que ho tenia tot planejat, ja que els Tubert —els seus amos— li devien diners i se n'havia cansat. Tanmateix, Puig també els va confessar que el banc l'havia enredat, ja que li deien que tenia un deute de 4.500 euros d'una targeta de crèdit, però que era impossible que ell s'hagués gastat aquella quantitat de diners. 

 «Va dir que no volia entregar-se, que volia disparar i que el disparessin a ell i el matessin», va explicar l'inspector dels Mossos d'Esquadra, Josep Monteys. «Poder, el fet que els policies ja estiguessin a la porta va impedir que Puig pogués reaccionar tal com havia planejat», justifica Monteys sobre el perquè no va actuar com havia pensat. 

Els psiquiatres van concloure que el 'Sheriff' no patia cap malaltia mental: «És un home desconfiat, amb molta autoestima i seguretat, i amb un elevat concepte de sí mateix, que no sempre es comporta segons la norma social». 


Comentaris

envia el comentari