EN DIRECTE

⚠ Alerta màxima a Catalunya pel fort temporal de vent

Si veus aquest penjador a la porta, truca ràpidament a la policia

Aquests dispositius s'utilitzen per espiar les persones

La tecnologia ens ha canviat la vida, però segons en quines mans pot ser massa perillosa i per això mateix, els consumidors hem d'estar alerta per protegir la nostra intimitat. Segons explica La Voz del Muro, fa unes setmanes una dona va ser víctima d'un delicte contra la privacitat, en trobar amagada a la seva habitació d'hotel una càmera de vídeo. El dispositiu estava perfectament camuflat com si es tractés d'un ganxo per a l'abric i enganxat a la paret. Tot i això, la seva aparença desentonava amb l'entorn, així que una inspecció més minuciosa va revelar la veritat del que estava passant.

Tal com explica la dona, «estaven gravant cadascun dels meus moviments. Tinc ansietat i por de despertar un dia i trobar aquest material a Internet». La dona va contactar amb la policia immediatament, qui encara no ha pogut trobar el responsable. Es desconeix si la càmera va ser col·locada amb la intenció de gravar la intimitat dels clients de l'hotel o per realitzar espionatge industrial, ja que la dona treballa com enginyera en una plataforma petrolífera.

 

Per això mateix, la propera vegada que vagis a una habitació d'hotel, recorda revisar-la amb atenció a la recerca d'objectes estranys. Per a això, apaga els llums de la cambra i observa al teu voltant a la recerca de llums vermelles i verdes. Alguns dispositius posseeixen llums que indiquen el funcionament i ens mostrarà la seva posició. A més, cal destacar que les càmeres amb visió nocturna no podran observar-se a simple vista, però seran visibles des de la càmera del nostre smarthphone.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

El següent vídeo ens mostra com funcionen aquests dispositius, i el innocents que semblen enganxats a la paret. Recorda que sempre que us hospedéis en un nou lloc, per la vostra seguretat, reviseu l'habitació.

 

A continuació, també pots escoltar el testimoni de la dona.