YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Detingut un sicari polonès que volia segrestar un membre d’un clan rival a Andalusia

L’home va passar per Barcelona camí de Marbella i té antecedents per segrestos, lesions i tràfic de drogues

Detingut un sicari polonès que volia segrestar un membre d'un clan rival a Marbella
Un sicari polonès volia segrestar un membre d'un clan rival a Marbella | Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut un sicari polonès que pretenia desplaçar-se fins a Marbella per segrestar un membre d'un clan rival, segons han comunicat tant en el Ministeri d'Interior com els Mossos. En un primer moment l'home va arribar a Barcelona, des d'on va agafar un tren cap a Màlaga, ciutat andalusa on finalment va ser detingut en una operació conjunta amb els Mossos d’Esquadra i la Policia de Polònia.

Líder d’una organització criminal, viatjava amb persones de confiança

L'home, perillós i habitualment armat, és el líder d'una organització criminal i té nombrosos antecedents a Polònia per segrestos, lesions i tràfic de drogues. A més, té forts vincles amb el crim organitzat internacional assentat a la Costa del Sol. Durant la detenció es van intervenir 100.000 euros i 1.000 lliures a un dels seus acompanyats, ja que els diners estaven destinats a la compra d'un carregament de substància estupefaent per a l'organització.

Un sicari polonès, a Barcelona, viatjant amb tres persones de confiança
Un sicari polonès, a Barcelona, viatjant amb tres persones de confiança | Mossos d'Esquadra

Les investigacions van començar al març, quan es va tenir constància a través de la policia de Polònia de la presència a l'Estat del líder d'una organització dedicada al tràfic de drogues, els atracaments i els robatoris violents a altres narcotraficants. L'home era a Espanya per segrestar un membre d'un clan rival i viatjava amb la protecció de tres persones de la seva confiança. Va arribar a Barcelona per després dirigir-se cap a Màlaga, per tant, es va establir llavors un ampli equip de vigilància en aquestes dues ciutats.

El 20 de març, els agents van veure que els homes abandonaven l'hotel de Barcelona on s’havien instal·lat i anaven en taxi cap a l'estació de Sants per agafar un tren cap a Màlaga. Quan van arribar a la ciutat andalusa es va produir la detenció. La comunicació entre les diferents autoritats judicials i policials de l'Estat i de Polònia va permetre que s'emetés a temps una Ordre Europea de Detenció i Entrega, ja que al detingut ja se li atribuïa un segrest al seu país i tot apuntava que pretenia tornar a actuar a Marbella. Finalment, el 21 de març va passar a disposició judicial per a la seva extradició cap a Polònia.


Comentaris

envia el comentari