Manifestants davant d'una furgoneta dels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls a Barcelona

Els sindicats dels Mossos reclamen una reunió «urgent» amb el conseller d'Interior

Asseguren estar «al límit assumible» per garantir «la pau social» a l'interior del cos de policia

Unanimitat total entre els sindicats del cos de Mossos d'Esquadra per demanar una «reunió urgent» amb el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, per abordar la «greu situació generada en les darreres jornades a propòsit dels desordres públics i les crítiques» al cos.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En un comunicat conjunt, els sindicats avisen que els ànims al col·lectiu de mossos estan «molt crispats» i que les organitzacions estan «al límit assumible de poder garantir» la «pau social» dins del cos. «Considerem que la reunió és d'extremada urgència», afirmen els sindicats, que es mostren disposats a trobar-se amb Sàmper, si cal, aquest mateix cap de setmana.

Els Mossos pensen en plantar-se: «És insostenible»

D’igual manera, el sindicat de Mossos d’Esquadra SAP-Fepol ha advertit que alguns agents estan pensant «plantar-se» a la feina, tot i que no tenen dret de vaga, davant els últims aldarulls d’aquesta setmana per demanar la llibertat del raper lleidatà empresonat Pablo Hasel.

En un comunicat, el sindicat considera que la situació és «insostenible» i ha criticat la «irresponsabilitat» d’alguns partits polítics, sobretot en referència a la CUP, per «criminalitzar» el cos policial. També culpa la resta de partits pel seu «silenci davant les barbaritats manifestades» per la presidenciable cupaire, Dolors Sabater. Per tot això, asseguren que el cos està «esgotat per tot plegat» i es «planteja fermament la possibilitat de plantar-se», sense concretar la manera, ja que la policia no té dret de vaga.

El sindicat també critica la «falta d’informació, previsió i planificació» en els dispositius d’ordre públic dels últims dies, cosa que ha posat «en greu perill» els agents, que «s’han convertit en un objectiu fàcil d’atacar». «Els dispositius en cap cas poden partir de falta de previsió, ja que, en comptes de poder neutralitzar la violència i restablir l’ordre públic, converteixen els efectius policials en objectiu principal d’aquesta agressivitat desmesurada, protagonitzada per grups violents que es veuen emparats per manifestacions com les de la senyora Sabater i el grup que representa».