URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

Sis anys de presó per portar un arsenal d'armes i explosius al cotxe a Girona

L'home, de nacionalitat francesa, només passarà tres anys entre reixes, i després serà expulsat al seu país amb prohibició de tornar durant deu anys

L'Audiència de Girona ha condemnat a sis anys de presó i una sanció de 1.800 euros l'home detingut el febrer de l'any passat amb un arsenal d'armes i explosius al cotxe. Segons el diari 'Empordà', Akram Labbaoui passarà tan sols tres anys entre reixes i posteriorment serà expulsat a França, d'on és originari, amb prohibició de tornar durant deu anys. La sentència ve donada després que acusació i defensa hagin arribat a un acord, ja que en un principi la fiscalia demanava una pena d'onze anys.

La policia el va aturar en un control rutinari a l'AP-7, a l'altura de la Jonquera, amb un cotxe robat i matrícules falsejades, mentre que un altre vehicle va aconseguir escapar. A dins, els agents van trobar-hi dues escopetes de repetició, dues pistoles semiautomàtiques, tres armilles antibales i nombrosa munició, així com una granada de mà, «en perfecte estat de funcionament». La troballa, just en un moment d'alerta gihadista, va fer saltar totes les alarmes.

 

Aviat, però, es van adonar que es tractava de delinqüència comuna organitzada, i que podria estar relacionat amb un assalt al casino d'Ais de Provença, quan un grup d'homes armats amb kalàixnikovs van sembrar el pànic i va deixar un total de quinze ferits per trepitjades i caigudes durant l'allau humana que es va generar. L'acusat, de 25 anys i nascut a Niça, s'ha limitat a reconèixer els fets, però no ha volgut aclarir on va aconseguir les armes i per què les duia al cotxe.

 

Finalment el jutge li ha imposat cinc anys de presó pel dipòsit d'armes, sis mesos i la multa de 1.800 euros per dur les matrícules falsejades, i una pena de sis mesos pel cotxe robat. Això sí, passarà entre reixes un total de tres anys, dels quals ja fa un any i dos mesos que compleix condemna. Una vegada expulsat al país veí, no podrà tornar a l'Estat durant deu anys ni tampoc posseir armes durant cinc.