IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sis anys i tres mesos de presó per a Iñaki Urdangarin pel cas Nóos

La infanta Cristina ha estat absolta

Iñaki Urdangarin i Cristina, en una imatge d'arxiu | Cedida

La sentència d'Urdangarin i Cristina per la seva implicació en el cas Nóos és clara: definitivament, ell sis anys i tres mesos, mentre que ella ha estat absolta. Urdangarin, a més, haurà de pagar una multa de 512.000 euros per prevaricació, malversació, frau, tràfic d'influències i dos delictes contra la hisenda pública. La infanta haurà de pagar una altra multa de 265.000 euros. Per a Diego Torres, soci d'Iñaki Urdangarin, el tribunal ha imposat vuit anys i sis mesos de presó, vuit d'inhabilitació especial i multa de 1.723.843,10 euros per prevaricació, frau a l'administració pública, tràfic d'influències, delictes fiscals i blanqueig.

En aquest sentit, cal recordar que la Fiscalia demanava per Urdangarin dinou anys i mig de presó, i per a la infanta Cristina, Manos Limpias reclamava vuit anys de presó. Iñaki Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres van ser acusats d'apropiar-se, il·legalment, de 6.200.000 euros de l'administració pública. El 22 de juny el judici va quedar vist per sentència i aquest divendres 17 de febrer a les dotze del migdia s'ha fet pública.

A partir d'ara, Iñaki Urdangarin tindrà dret a una visita amb la seva dona una vegada al mes. A més, pel que fa als seus fills, també els podrà veure amb la mateixa freqüència. Cal destacar que ells hauran d'anar acompanyats d'un altre familiar. Podrà fer deu trucades a la setmana encara que no disposarà de telèfon mòbil. D'altra banda, pel que fa als temes econòmics, únicament podrà gastar 100 euros a la setmana amb una targeta de plàstic que li lliuraran a la presó, mai en efectiu.


 

La cel·la tindrà, com a molt, nou metres quadrats que haurà de compartir amb una persona més, fet que dista molt de la mansió de Washington a què està acostumat. A més de les lliteres, disposa d'un vàter i una taula. Quan arribi l'hora de menjar, ho farà amb una «luxosa» vaixella que comptarà amb coberts de plàstic.

Tot això dins d'uns horaris estrictes: els presos es desperten a les 7.45 hores per fer el recompte. Després de vestir-se i arreglar la cel·la, esmorzen a les 8.30 hores. A continuació, poden sortir al pati fins a l'hora de dinar, a les 13 hores, o bé participar en algun taller o ofici, fet que a Urdangarin li haurà de ser permès pel jutge de vigilància quan avanci la seva condemna. Si treballa a la presó, el marit de la infanta Cristina cobrarà al voltant de 400 euros. Fins a les 16.30 hores, els interns poden estar en la cel·la i, després d'això sortir al pati, anar al gimnàs o treballar en tallers. El sopar se serveix entre les 19 i 20 hores.


Comentaris

envia el comentari