Servei d'Emergències Mèdiques

Un total de 6 nens intoxicats en un pis de Lleida per un greu descuit

El conat d'incendi es va originar a la cuina de l'habitatge

Cap de setmana complicat per als Bombers de la Generalitat, quan onze membres d'una família es van intoxicar per inhalació de fum a causa d'un conat d'incendi a Lleida aquest diumenge.

El fum es van iniciar en un domicili de la plaça dels Fanalets de Sant Jaume, al Barri Antic de la ciutat de la capital del Segrià

Sis menors afectats

Les víctimes de l'incident van ser onze membres d'una família de la localitat, dels quals cinc eren adults i sis eren nens menors d'edat, segons ha informat el 'Diari Segre'. 

L'avís del succés es va realitzar a les 22:24 hores de la nit de diumenge fet que va obligar a desplaçar-se fins al lloc, amb la major brevetat possible, als serveis d'emergències.

Així, tres dotacions per terra del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), un camió dels Bombers i patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van ser els encarregats de socórrer als afectats i apagar el foc que s'havia iniciat.

Un home hospitalitzat

De les onze persones afectades per la inhalació de fum, deu van ser donades d'alta al moment, ja que la intoxicació era de caràcter lleu. Però, malauradament, un home de 42 anys va haver de ser ingressat a l'Hospital Arnau de Vilanova de la localitat lleidatana.

Intoxicació per monòxid de carboni

Dimarts passat, quatre persones van resultar ferides per la intoxicació per monòxid de carboni d'una caldera a Montesquiu, a Osona

Dues d'elles, que eren menors, es trobaven en estat greu i van ser traslladades a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i a una altra la van portar al mateix hospital, en estat menys greu. També hi havia una persona ferida lleu a l'Hospital de Vic. 

Es van activar cinc vehicles i dos helicòpters medicalitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Dues dotacions de Bombers van accedir a la casa i van donar suport amb l'assistència. 

També es van prendre les mesures oportunes i van comprovar que hi havia acumulació de monòxid de carboni. La causa més probable seria la mala combustió de la caldera, apuntaven els Bombers de la Generalitat.