IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les sis pistes que van portar la Guàrdia Civil a detenir 'el Chicle'

El seu cotxe i el telèfon mòbil de Diana són algunes de les proves que la policia tenia

'El Chicle', al lado de su mujer
'El Chicle', al costat de la seva dona | Facebook

De les moltes pistes que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil ha seguit aquest darrer any per trobar Diana Quer, hi ha sis en concret que han ajudat molt als agents a trobar, finalment,  'El Chicle', i després el cos de la jove desapareguda. Els treballadors de la fira (1) van ser els primers sospitosos de la Guàrdia Civil per un missatge de WhatsApp de la jove a una amiga seva, però finalment van quedar descartats.

També s'ha mirat amb lupa el recorregut (2) que va fer la noia el dia que va desaparèixer. Amb el senyal del mòbil de Diana i amb les imatges de les càmeres de seguretat van començar a sorgir bones pistes: el cotxe de la dona d''El Chicle' va estar al municipi d'A Pobra, el poble on es va veure per última vegada la noia.

Després de dos mesos va aparèixer el mòbil (3) de Diana Quer, prop de Taragoña. La Guàrdia Civil ja havia tingut accessos a les dades del mòbil, però es van poder confirmar informacions importants, o detectar altres mòbils que també estiguessin en aquest lloc aquell dia.

'El Chicle' va estar al mateix lloc que Diana

'El Chicle' era un conegut de la policia pels seus antecedents per narcotràfic i agressió sexual. Això va servir a la policia per tenir informació sobre ell, i poder-la creuar amb totes les dades que s'havien recollit fins al moment. Amb les dades del seu cotxe (4) van aconseguir situar a l'autor confés de la mort de Diana Quer en els llocs pels quals va passar el mòbil de la jove.

La Guàrdia Civil va continuar investigant amb discrecció

La seva dona podria haver ajudat la Guàrdia Civil des del primer moment, però va preferir donar-li coartada (5) dient que ell estava amb ella la nit de les actuacions. La Guàrdia Civil va dubtar d'aquesta versió, però no hi havia manera de treure a la dona de la seva explicació. Els agents de l'UCO no els van deixar d'investigar, esperant un error per part de l'acusat o la seva parella. 
 

I l'error no va tardar a arribar. La Guàrdia Civil cada dia tènia més proves contra 'El Chicle', però inesperadament el 26 de desembre va tornar a actuar. Va ser el detonant (6). Una noia va denunciar un intent de segrest a Boiro el dia anterior, i el sospitós i el seu vehicle coincidien amb l'autor confés. Se'l va poder detenir el divendres 29. La seva dona ja no va donar nova coartada, i ell mateix va conduir a la Guàrdia Civil fins al cos sense vida de la jove Diana Quer.


Comentaris

envia el comentari