La Guàrdia Civil avisa del missatge que no has d'obrir mai si no vols ser estafat

Es tracta d'un engany que pretén accedir al Whatsapp de la víctima i robar-li les seves dades

Un telèfon amb WhatsApp
L'estafador envia un SMS a la víctima per esbrinar el codi que li permet accedir al seu compte de Whatsapp | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha alertat sobre una estafa amb què els delinqüents suplanten la identitat dels usuaris a través de Whatsapp. Segons explica la Benemèrita, cal prestar atenció en el següent missatge per a evitar obrir-lo: «Hola, ho sento, t'he enviat un codi de 6 dígits per SMS per error, pots passar-me'l, si us plau? És urgent».

La Guàrdia Civil ha explicat que l'estafador instal·la l'aplicació de missatgeria instantània i, després que la víctima contesti el SMS, introdueix el codi de verificació rebut. En cas que la víctima piqui i faciliti el codi a l'estafador, aquest últim obté el control del compte de Whatsapp de l'usuari, a més d'un accés als contactes i els grups. 

L'alerta del DNI al mail no és una estafa

Paral·lelament,  la Policia Nacional ha tranquil·litzat la població sobre un e-mail que ha arribat a diversos usuaris del país. El missatge en qüestió, sota l’assumpte «Notificació Direcció General de la Policia», és una alerta real sobre la renovació del Document Nacional d‘Identitat. «Has rebut un e-mail com aquest i no saps si desconfiar? És real, es tracta d’un avís per renovar els certificats del teu DNI», explicaven des del cos policial. Es tracta d’un inofensiu recordatori que alguns han sospitat que podria tractar-se d’una possible estafa.

De tota manera, hi ha diverses maneres per saber que el correu és fiable. En primer lloc, la direcció que envia el missatge és notificaciones@policia.es, un correu que només utilitza la vertadera Policia Nacional. D’altra banda, en cap moment demana dades personals ni insta a introduir dades bancàries, una tècnica molt utilitzada en aquesta mena d'estafes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari