Un cotxe i un agent de la Policia Nacional

Operació Xocolata: la sorpresa de la policia en entrar en dues cases de Girona

Aquesta última fase de l'operació Xocolata ha acabat amb dues persones detingudes

L'operació Xocolata ha deixat dos nous detinguts a Riudarenes i Maçanet de la Selva, a la comarca de la Selva, a Girona. La Guàrdia Civil ha desmantellat dues plantacions de marihuana i han retirat més de 1.000 plantes. 

Les forces policials han entrat en dues cases de Riudarenes i Maçanet de la Selva i es van endur una gran sorpresa quan van trobar dues plantacions de marihuana. Entre els dos habitatges, la Guàrdia Civil, amb l'ajuda de la policia local, van poder retirar un total de 1.216 plantes de cànnabis. 

La guàrdia civil desmantellant una plantació de marihuana
La Guàrdia Civil ha retirat més de 1.000 plantes | ACN

Els dos responsables de la plantació han estat detinguts, però dues persones més estan sent investigades per possibles implicacions en el cas. A banda de les plantacions de marihuana, s'acusa els detinguts per frau de fluid elèctric i per pertànyer a un grup criminal. La investigació es manté oberta i aquestes dues persones passaran a disposició judicial.

L'operació Xocolata contra el tràfic de drogues

L'operació Xocolata és un operatiu de la Guàrdia Civil que es va iniciar el 10 d'agost de 2021. Es tracta d'una investigació que ha permès desmantellar més de 2.000 plantes de marihuana durant l'últim any. 

La primera fase d'aquest operatiu va actuar a Palol d'Onyar, a Girona i van aconseguir retirar 1.051 plantes. Només uns mesos després, el 8 d'abril de 2022, van retirar 956 plantes més d'un domicili de Sant Aniol de Finestres, a la Garrotxa.

Ara, la tercera fase s'ha complert amb la detenció dels dos implicats de Riudarenes i Maçanet de la Selva, però possiblement d'aquí a uns mesos surti a la llum la següent fase de l'operatiu.

Tres detinguts per una plantació a l'aire lliure

Fa només quatre dies, l'1 de juliol, els Mossos d'Esquadra van detenir a tres joves de 23, 34 i 36 anys per una plantació de marihuana al Coll de Nargó, a l'Alt Urgell

Es van trobar 1.740 plantes de marihuana a una zona boscosa i les autoritats policials van obrir una investigació. L'esmentada investigació els va portar a un grup de persones que ja havien estat implicats en un altre cultiu fa uns mesos. Els tres detinguts han ingressat a presó després de declarar a la Seu d'Urgell.