Imatge de platja de sa Riera, Begu

Sorpresa per la troballa d'uns banyistes en una platja catalana

Actualment el bany està prohibit

Pànic aquest dijous a la platja de sa Riera, a Begur. Per a sorpresa dels banyistes, dues tintoreres han aparegut aquest dimecres a la platja de Begur, al Baix Empordà.

Aquest dimecres, 26 de juliol, al vespre, Protecció Civil  va col·locar la bandera vermella a la platja després de trobar-se amb dues tintoreres d'uns dos metres de longitud nedant en les aigües de la costa.

La platja de sa Riera, a Begur, romandrà tancada fins a nou avís. Protecció Civil ha informat que la bandera vermella es mantindrà durant el dia d'avui, almenys fins a les 11 hores, quan els socorristes faran un nou control a la zona i revaloraran la seguretat.

La platja ha estat tancada fins a les 11

L'alerta la van donar uns banyistes cap a les vuit del vespre de dimecres, quan van veure aletes a l'aigua. En veure els animals, ràpidament van sortir per avisar els socorristes de la Creu Roja. Aquests, van fer sortir a la gent i van plantar la bandera vermella perquè ningú més entrés a les aigües de la platja de sa Riera.

Segons ha pogut informar Protecció Civil de Begur, passades les 11:15 hores, s'ha reobert el bany a la platja de Sa Riera, un cop els socorristes han verificat que ja no hi ha les tintoreres que ahir van ser vistes a la zona.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Les tintoreres formen part de la fauna autòctona

Cal destacar que no és la primera vegada que s'identifiquen tintoreres a les costes catalanes. El passat 16 de juliol, es van veure dos exemplars més a la platja de Portbou, a l'Alt Empordà.

Algunes persones van haver de ser rescatades de l'aigua amb caiac per a tornar a la sorra. Malgrat l'ensurt,  les tintoreres no van causar cap incident.