Sorpresa a Vilanova per qui s'ha trobat la policia local al volant d'un cotxe

El jove circulava durant l'horari del toc de queda i anava acompanyat de dos amics de la mateixa edat

Tres agents de la Policia Local de Granollers patrullen per un carrer del municipi del Vallès Oriental
Imatge d'arxiu de tres agents de la Policia Local. | Ajuntament de Granollers

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú va enxampar divendres un noi de 14 anys conduint un cotxe per la ciutat. Els fets van passar a la nit, dins l'horari del toc de queda. Precisament, en un inici els agents van aturar el vehicle per l'incompliment de les restriccions de circulació derivades de la pandèmia de la covid. Un cop es va acostar el cotxe, però, els policies van constatar que el conductor era un adolescent. Amb ell, viatjaven dos acompanyants de 14 i 15 anys.

Els incendis en habitatges han augmentat un 16% el gener a Catalunya i els Bombers demanen instal·lar detectors de fum

En un altre ordre de coses, però encara en relació a la crònica de successos, els incendis en habitatges s'han incrementat un 16% aquest passat mes de gener, respecte l'any passat. Els Bombers creuen que l'onada de fred i el temporal Filomena «poden haver ajudat» a fer créixer el nombre. Per això, des del cos recomanen la instal·lació de detectors de fum que permeten avisar de seguida d'un possible foc a la llar. El sotsinspector dels Bombers i cap del Servei de Prevenció, Carles Noguera, lamenta que actualment el nombre de detectors és «anecdòtic» i adverteix que és una eina «molt eficaç» per evitar que el foc es desenvolupi. Des del cos també han notat un repunt del nombre de persones mortes a dins de casa quan entren en un habitatge, des de l'inici del confinament.

Els focs en habitatge han augmentat de manera destacable a Catalunya durant el mes de gener. En concret, se n'han registrat un centenar més respecte el mateix mes de l'any passat. De 521 s'ha passat a 620 aquest 2021. De fet, el primer mes de l'any és habitualment el que més incidents d'aquest tipus registra, ja que amb la fred és més habitual l'ús d'estufes de gas o elèctriques. En aquest sentit, des del cos recorden que cal tenir cura de no enfocar els aparells cap a elements inflamables com sofàs o cortines. També és important revisar la instal·lació elèctrica, per evitar sobrecàrregues que puguin generar curtcircuits que puguin desenvolupar en un problema més greu.

Però el motiu més habitual dels focs en habitatge continuen sent les xemeneies. El sotsinspector dels Bombers i cap de Servei de Prevenció, Carles Noguera, assenyala que en moltes llars no es netegen periòdicament. Això fa que es vagi acumulant sutge i acabin encenent-se. Per això, Noguera demana que se'n tingui cura i es netegin, almenys, una vegada a l'any. «Hem de pensar que amb una guspira es pot encendre i propagar-se ràpid», concreta.


Comentaris

envia el comentari