IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La sospitosa del crim de la Guàrdia Urbana, tot i estar de baixa, podria haver tingut accés a l'arma

El cap del cos de seguretat reconeix «manca de control» en la custodia de l'armament

Novetats en el crim del cotxe calcinat del pantà del Foix
Novetats en el crim del cotxe calcinat del pantà del Foix | Cedida

El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vàzquez, va reconèixer davant del jutge de Vilanova i la Geltrú, que instrueix el cas d’investigació d’assassinat contra Rosa Peral pel presumpte homicidi de l’agent Pedro Rodríguez, que existeix «manca de control» en la custòdia de l’armament, pel que la sospitosa podria haver tingut accés al mateix per disposar de la seva arma.

A més, va acceptar que, tot i que Peret es trobava de baixa durant el període del crimno hauria tingut grans complicacions per accedir a l’armeria, recollir la seva pistola i, posteriorment, tornar l’arma al seu lloc. Per tant, l’explicació converteix en lògica que la mateixa estigués a disposició dels cos policial després que apareixes el vehicle calcinat en el pantà del Foix.

Aquesta declaració dóna una evidència més sobre la teoria que la investigada, que es troba en presó preventiva i sense fiança, hauria pogut cometre el crim, el que explicaria perquè li faltava una bala en la seva munició. Tot i així, les proves encara no han estat considerades definitives, pel que la investigació continuarà fins aclarir totalment els esdeveniments.

Continua la investigació oberta

A més de les de les declaracions dutes a terme pel cap del cos de seguretat, Evelio Vàzquez, durant les últimes jornades també ha passat per davant del jutge el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra a la Regió Metropolitana Sud, la cap d'Afers Interns de la Guàrdia Urbana i el sotsinspector de la Unitat de Suport Diürn on treballava Peral i també Albert López, l'altre agent acusat de participar en el crim.

«Capaç de matar»

Una de les declaracions més sorprenents que vam trobar durant les últimes jornades sobre la investigació són les paraules d’una de les millors amigues de Rosa Peral, qui va qualificar a l’agent com «una criminal, una assassina», afirmant que «no em va sorprendre perquè la veig capaç de matar».


Comentaris

envia el comentari