El Suprem autoritza els presos a sortir de la presó per recollir les actes parlamentàries

Això, sí, no els permet assistir a reunions de treball ni donar rodes de premsa

El Suprem permet als presos electes obtenir les seves actes parlamentaries
El Suprem permet als presos electes obtenir les seves actes parlamentàries | presos

La Sala del Tribunal Suprem que jutja el procés independentista ha permès als presos electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva que puguin acudir a les Corts Generals dilluns vinent, 20 de maig, per emplenar els tràmits que calen per obtenir les seves actes de parlamentaris. Respecte a la sessió de constitució de totes dues cambres, el dia 21 de maig, els presos podran acudir al ple, però no autoritza reunions de treball ni assistència a les rodes de premsa.

Els presos electes tenen permís per sortir també el 20 de maig

Amb el permís de sortida pel dia 20 de maig ha respost l’Alt Tribunal a l’escrit que va presentar la defensa dels polítics empresonats que han estat escollits per convertir-se en diputats i senadors, després que el Suprem els concedís permís per acudir a la sessió de constitució de les Corts Espanyoles que es durà a terme el pròxim 21 de maig.

A l’escrit de les defenses dels presos catalans es recordaven els requisits per a l’obtenció de la nova condició de diputats que es detallen en el reglament del Congrés, on s’estableix, entre altres, que és necessari presentar la credencial acreditativa, així com la declaració d’activitats. Dos tràmits que s’han de dur a terme abans del dia 20 de maig a les 18.00 hores.

En un principi, l’Alt Tribunal els va donar permís per assistir a la sessió de constitució de les Corts Espanyoles del pròxim 21 de maig, prevista a les 10.00 hores del matí. És a dir, una autorització que «només comprèn el dia de la mateixa sessió» i, per tant, «no és compatible amb l’horari establert per la mesa del Congrés per al Registre General», ja que el termini finalitza el dia anterior a la data que els empresonats electes poden sortir de la presó, «degudament custodiats» i acompanyats d'un operatiu per «garantir la seva seguretat».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari