Un jutge ha suspès l'exhumació de Franco

El Suprem decidirà si es pot exhumar Franco abans del 10 de juny

Falten menys de vint dies perquè es compleixi la data que va establir Pedro Sánchez

El govern espanyol va anunciar el passat mes de març que exhumaria Francisco Franco del Valle de los Caídos el 10 de juny. Ara,  el Tribunal Suprem encara no s’ha pronunciat al respecte a la paralització cautelar de la mesura que van demanar els descendents del dictador, ja que esperava tenir la documentació relativa als acords del Consell de Ministres i, per tant, començarà a deliberar a partir del dimarts 28 de maig o 4 de juny, segons ha informat ‘El Periódico’.

El Tribunal Suprem decidirà si s’exhuma Franco

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem  no pot retardar més la deliberació perquè ha de decidir què fer respecte a la mesura cautelar que ha interposat la família de Franco abans del pròxim dilluns 10 de juny. Dia que va decidir el govern per dur a terme l’exhumació del dictador i traslladar les restes mortals al cementiri de Mingorrubio de El Prado, on descansa la seva dona Carmen Polo .

Tot i que el govern de Sánchez va anunciar l’exhumació pel dia 10 de juny, no seria estrany que el Suprem decidís paralitzar la mesura fins a prendre una decisió. Moment que no arribarà fins que, a més de pronunciar-se respecte a la mesura cautelar, no resolguin totalment el recurs interposat i per això encara quedarien mesos o, fins i tot, l’any que ve.

En aquest sentit, també cal destacar que la decisió del Suprem es pot allargar la seva decisió definitiva perquè la intenció de la família de Francisco Franco és que els magistrats de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem no dictin sentència si no ho consulten primer amb el Tribunal Constitucional, a través d’una qüestió d’inconstitucionalitat, ja que, a més, l’exhumació és quelcom irreversible i ja fa 43 anys que el dictador es troba enterrat al Valle de los Caídos.

També et pot interessar...

  • El govern espanyol exhumarà Franco el 10 de juny