El Suprem intentarà dictar la sentència abans del 16-O

Justament aquest dia farà dos anys que els Jordis són a la presó i, de fet, és quan es complirà el temps màxim permès per estar en presó provisional

Sànchez i Cuixart
El Suprem intentarà dictar la sentència abans del 16-O | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Suprem vol dictar la sentència del judici abans que arribi el 16-O. Així mateix ho explica 'La Vanguardia', que també recull que el motiu d'aquesta voluntat de l'òrgan superior de justícia no és altre que el fet que aquell dia, precisament, serà quan es compleixin dos anys de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

I és que el temps màxim permès per estar en presó provisional és justament de dos anys, quelcom que provoca que, un cop es complís el termini, el Suprem hauria de prorrogar la presó a través d'una interlocutòria enraonada.

Prendre una decisió unànime, el desafiament més gran

Així les coses, tot apunta que la redacció de la sentència s'allargarà el mateix temps que ha durat el judici, és a dir, un total de quatre mesos. I és que l'organisme té una difícil missió per davant: la d'aconseguir una decisió unànime, que satisfaci i sembli bé a totes les parts.

El TC rebutja la posada en llibertat dels dos acusats, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez
El 16-O es compliran dos anys de l'empresonament dels Jordis | Cedida

 

El problema és que, per arribar a aquest objectiu, és necessari que tots els magistrats coincideixin tant en el relat dels fets provats com en els fonaments jurídics de la resolució, quelcom que no resultarà fàcil si tenim en compte que existeixen trajectòries i sensibilitats molt variades entre els set membres del tribunal.

El Suprem vol emetre una sentència abans del 16-O

Amb tot, el Suprem vol evitar a tota costa que arribi la data límit i considera que el més convenient seria publicar la sentència abans del 16 d'octubre, per tal d'evitar l'obligació de prorrogar aquesta situació i, amb ella, estalviar-se la interlocutòria raonada

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari