ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

El Suprem sanciona Baños i Reguant amb 2.500 euros per no respondre a Vox

Els exdiputats de la CUP s'han negat a respondre les preguntes dels d'ultradreta per «dignitat antifeixista»

Baños
Baños i Reguant han declarat avui, junt amb altres testimonis com Rajoy o Mas   | 3/24

Els exdiputats de la CUP Antonio Baños i Eulàlia Reguant s'enfronten a un delicte de desobediència greu a l'autoritat per negar-se a respondre a les preguntes de Vox durant el judici al Tribunal Suprem. El Suprem ja ha imposat la sanció: 2.500 euros per cadascun, segons fonts jurídiques. Tots dos disposen de cinc dies per decidir si volen declarar o no, i poder recórrer la sanció per via administrativa.

El tribunal de l'1-O posarà el cas en coneixement d'un jutjat de guàrdia de Plaça de Castella, que haurà d'investigar els fets. Marchena ha recordat als exdiputats que la llei els obliga a respondre a totes les parts perquè són testimonis i que, per tant, no es poden negar a contestar. Baños ha argumentat que ho feia per «dignitat democràtica i antifeixista». «Davant de l'extrema dreta i d'un partit masclista i xenòfob no acceptaré respondre les seves preguntes», ha estat l'argument de Reguant.

Vox havia proposat el testimoni de tots dos. En el cas de Reguant, també l'havia sol·licitat la defensa de Cuixart, que no ha pogut formular-li les preguntes que tenia preparades perquè el magistrat ha expulsat els exdiputats de la sala. Així doncs, els dos militants de la CUP han quedat rellevats de la seva condició de testimonis i han estat sancionats perquè si algú decideix rebutjar o no es vol convertir en testimoni vulnera les seves obligacions previstes en l'ordenament jurídic espanyol.

Antonio Baños i Eulàlia Reguant s'enfronten a un delicte de desobediència greu a l'autoritat
Antonio Baños i Eulàlia Reguant s'enfronten a un delicte de desobediència greu a l'autoritat | 3/24

 

Baños i Reguant es neguen a respondre a VOX

En el moment de declarar Baños, el president del Tribunal Suprem s'ha ofert a verbalitzar les preguntes que li volien fer els membres del partit d'extrema dreta. El cupaire hi ha accedit però, un cop ha començat l'interrogatori, Marchena ha volgut fer constar que tot i verbalitzar ell les preguntes, aquestes continuaven sent de VOX. Poc després, un dels membres del tribunal ha interpel·lat al president del tribunal que ha acabat negant a Baños la possibilitat que fos la presidència qui fes les preguntes.

Eulàlia Reguant, a qui d'entrada se li ha negat la possibilitat que se li havia proposat anteriorment a Baños, ha rebutjat també respondre les preguntes de l'acusació popular: «Assumint les conseqüències, davant de l'extrema dreta i un partit masclista i xenòfob, no acceptaré contestar les preguntes de l'acusació» ha manifestat l'exdiputada cupaire. 


Comentaris

envia el comentari