Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ma d'un bebè

Surt a la llum com vivia la bebè morta a Espanya fa uns dies: lamentable

L'infern diari de la criatura morta a Fuerteventura

Les últimes hores han sortit a la llum els detalls d'un succés que ha commocionat tot Espanya. Parlem de la criatura de tres mesos morta el 29 d'abril a Fuerteventura (illes Canàries) i a la qual van trobar restes de cocaïna al cos.

La petita va morir tràgicament, entre altres causes, per ingesta accidental de cocaïna i vivia en unes condicions lamentables. Hauria patit accions violentes per part del seu pare, que ja ha estat detingut i es troba actualment a la presó preventiva. La bebè estava totalment «desnodrida» i patia una malaltia de la pell, després de passar nombroses hores amb el bolquer mullat.

Les paupèrrimes condicions en què vivia la bebè morta a Fuerteventura

La veritat és que la criatura va patir una «dermatitis greu», segons s'ha sabut després d'aixecar-se l'ordre de secret de sumari del cas. Ha estat el TSJ de les Canàries qui ha informat de l'aixecament del secret de sumar i ha donat diversos detalls sobre les condicions lamentables de vida d'aquesta bebè.

Els fets són inusualment cruels i deixen clar que, segons tots els indicis: «La criatura morta no tenia les cures més elementals des del seu naixement. Mai li havien tallat les ungles, presentava una dermatitis gravíssima, conseqüència d'haver estat durant hores amb el bolquer mullat, i una fontanel·la cranial de 5 centímetres que evidencia desnutrició».

Detall dels peus d'un bebè
La criatura vivia en unes condicions lamentables. | Unsplash

Desnodrida, patia dermatitis i va ingerir accidentalment cocaïna

Segons va posar de manifest el forense: «La criatura era alimentada a la meitat del normal en els pocs mesos de vida. Presentava una brutícia abundant a les ungles, així com al melic. També presentava restes de cocaïna al seu organisme, una de les causes de la seva mort».

A més a més, s'hi afegeix el següent: «Aquest instructor va acordar el 14 d'octubre de 2022 atorgar custòdia dels dos menors als seus avis paterns. Ho va fer en haver donat positiu en cocaïna i marihuana una de les altres bebès. Si bé la investigació apunta com a causa de la mort una o diverses accions violentes perpetrades per part del pare, no n'hi ha dubte. La mare ha desatès des del naixement les necessitats de la seva filla, ara morta».

Muntatge d'una ambulància i una bosseta de cocaïna
Van trobar cocaïna al cos de la bebè. | Catalunya Diari

Així doncs, la mare de la criatura morta «és responsable almenys d'un delicte d'incompliment de les obligacions familiars i de maltractament o un delicte d'homicidi imprudent, a conseqüència de la mesura acordada necessària i proporcionada».

S'aclareix que «la mesura primitiva acordada respecte als seus altres dos fills, la qual continua vigent, ha estat trencada, indiciàriament, per l'àvia materna». Així mateix, «els dos menors es trobaven en companyia dels seus pares en comptes de l'àvia. La bebè encara no havia nascut quan s'hi van acordar les primeres mesures de privació de l'exercici de la pàtria potestat a tots dos progenitors».

El pare de la criatura morta, en presó preventiva

La interlocutòria judicial, que va provocar que el darrer 1 de maig el pare de la nena morta ingressés a presó preventiva, apunta que hi ha indicis delictius seriosos. Recordem que el pare de la menor va portar ja sense vida la seva bebè a un centre de salut de Puerto del Rosario.

Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.
El pare de la bebè morta es troba en presó preventiva. | CEDIDA

La criatura va arribar allà «mostrant una dermatitis del bolquer molt avançada, les ungles llargues i brutícia. El metge forense va declarar que no es van tallar les ungles de la bebè des del seu naixement, es pot observar un estat insalubre amb cigars i porros prop d'on la bebè es banyava».

Queda clar que la menor, morta als tres mesos de vida, vivia en unes «condicions insalubres no compatibles amb el poc temps de vida que tenia».