Suspenen el guàrdia civil que va gravar un vídeo durant el trasllat dels presos

Félix Azón, director general de la Guàrdia Civil, ha ordenat la suspensió de funcions i l'apertura d'un expedient disciplinari a l'agent en qüestió
Guàrdia Civil
Suspenen el guàrdia civil que va gravar un vídeo durant el trasllat dels presos | Cedida

 

El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha ordenat la suspensió de funcions i l'apertura d'un expedient disciplinari a l'agent del cos que va gravar un vídeo durant el trasllat dels presos de l'1-O des de l'interior d'una furgoneta policial. En un comunicat emès pel mateix cos expliquen que, després de dur a terme les investigacions pertinents i comprovar que la gravació «s’ha realitzat des de l’interior d’un vehicle oficial de guàrdia civil», Azón ha pres aquesta decisió com a «mesura cautelar».

 

Un guàrdia civil va enregistrar un vídeo del trasllat dels presos

L’origen de la polèmica es remunta a ahir, quan un compte anònim de Twitter va publicar un vídeo del trasllat dels exconsellers empresonats que havia estat enregistrat des de l’interior d’un dels vehicles policials. Al vídeo en qüestió se sent com riuen els agents de la furgoneta, mentre a les imatges captades a través de les finestres del vehicle es veuen les persones que acomiaden els presos.

 

Des del Ministeri d'Interior s'ha informat que un cop s'ha tingut coneixement de l'existència del vídeo difós per xarxes socials, la Guàrdia Civil ha iniciat "immediatament" les gestions necessàries per aclarir tots els extrems relacionats amb la peça.

 

Un cop acabades les investigacions, s'ha comprovat que "efectivament" el vídeo s'ha gravat des de dins d'un vehicle oficial de la Guàrdia Civil, i s'ha identificat l'agent que n'ha estat l'autor. És per això que Azón ha ordenat l'apertura d'un expedient disciplinari i la suspensió de funcions de l'agent com a mesura cautelar.

 

Les associacions de guàrdies civils defensen l’agent

D’altra banda, algunes associacions de guàrdies civils han volgut mostrar la seva disconformitat amb aquesta mesura adoptada per Azón, i han defensat l’actuació de l’agent que va enregistrar el vídeo.

 

En aquest sentit, destaca el missatge de l’Associació Unificada de Guàrdia Civil, que es configura com la més preeminent. «AUGC defensarà el guàrdia civil suspès i ho farà amb tots els mitjans disponibles», eren les paraules del grup, que continuaven fent patent que «l’Assessoria Jurídica Nacional d’AUGC ja està treballant per tal de defensar el nostre afiliat, així com a tots aquells que vegin els seus drets mutilats».

 

 

 

 Comentaris

envia el comentari