ÚLTIMA HORA

📈 Salvador Illa guanyaria les eleccions a Catalunya segons l'última enquesta

El TJSC suspèn la creació de Delegacions del Govern a l'Argentina, Mèxic i Tunísia

Accepta d'aquesta manera les mesures cautelars demandades pel ministeri d'Exteriors espanyol

Parlament
La Justícia suspèn de manera cautelar els decrets de creació de delegacions a diversos països | Catalunya Diari

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) ha decidit suspendre de manera cautelar els decrets del Govern que tenien com a objectiu la creació de Delegacions de la Generalitat a l'Argentina, Mèxic i Tunísia. D'aquesta manera, l'Alt Tribunal accepta el recurs presentat pel ministeri d'Exteriors del govern espanyol. 

En el recurs, el Ministeri demanava la suspensió de l'execució dels decrets de creació per «evitar els perjudicis de difícil o impossible reparació a la imatge d'Espanya i a la política exterior que indubtablement es produiran des que entrin en funcionament». El Ministeri assegura que l'activitat de les oficines de la Generalitat a l'exterior és «nociva per als interessos de l'Estat» i que tenen un «paper ben definit dins del pla secessionista». I afegeixen que es pot «preveure» que les noves delegacions seguiran «una línia d'actuació similar». 

Segons el govern espanyol, una eina del «projecte secessionista»

El govern espanyol assegura al TSJC que les delegacions que estan en funcionament «han seguit pautes d'actuació pròpies de subjectes de dret internacional, establint contactes amb ambaixades d'altres països», seguint «l'estratègia marcada pels dirigents catalans per conduir Catalunya cap a la independència» i sent «nociva als interessos de l'Estat a la vista que l'objectiu clar i manifest del Govern de la Generalitat d'utilitzar tots els mitjans al seu abast al servei del projecte secessionista».

El Ministeri assegura que amb la creació de les noves delegacions es «persisteix» en la voluntat de la Generalitat de «dotar de projecció internacional al procés de transició nacional o secessionista», que té en l'àmbit exterior «un dels seus pilars essencials». A més, afegeixen que la Generalitat té com a objectiu «dotar-se del caràcter de subjecte de dret internacional». De fet, posa exemples de declaracions o contactes amb organismes internacionals que han mantingut alguns dels delegats a l'exterior d'oficines ja en marxa.

El govern espanyol també considera que la Generalitat no va esperar a «l'emissió dels corresponents informes preceptius» dels ministeris d'Exteriors i Hisenda abans de l'aprovació dels decrets de creació de les noves delegacions.  De moment, les delegacions no estan obertes i la decisió encara es pot recórrer.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari