Imatge d'una mare i dos fills fugint de la guerra

Taisiia, la nena de 5 anys que va poder escapar de la guerra i ha mort de forma trista

Va arribar a Itàlia fa un mes amb la seva mare i el seu germà i diumenge va morir atropellada per un cotxe

La tragèdia ha perseguit la petita Taisiia, una nena de 5 anys, des de l'horror de la guerra d'Ucraïna fins a la seva inesperada mort a Itàlia. Havia arribat a la ciutat italiana de Crotona feia un mes fugint de la guerra al costat de la seva mare i el seu germà petit. Però, malauradament, diumenge va ser atropellada per un cotxe.

Segons publica la premsa italiana, la menor anava pel carrer amb la seva cosina i un amic quan van ser atropellats per un vehicle. L'adolescent de 16 anys que portava la nena als braços està ingressat a l'hospital, fora de perill. La cosina de Taisiia i el seu germà petit van sortir il·lesos de l'atropellament.

La notícia ha commocionat la localitat calabresa de Crotona, que ha decretat dol oficial després del succés. La família de la petita havia fugit de la guerra i les bombes, creient haver trobat a Itàlia la seguretat que desitjaven. Ara les autoritats investiguen les circumstàncies de l'atropellament mortal.

Anava amb la seva cosina i un amic

Al cotxe que va atropellar mortalment la petita anaven dues persones, un pare i un fill. La policia intenta aclarir ara si el vehicle anava conduït pel pare o pel fill, ja que aquest darrer no tenia carnet de conduir. En tot cas, van col·laborar amb les autoritats i van socórrer ràpidament les víctimes.

Imatge del cotxe accidentat que va provocar la mort de Taisiia, la nena de 5 anys que va escapar de la guerra
Els carabinieris investiguen l'atropellament mortal | CARABINIERI

El vehicle va atropellar l'amic de la cosina de Taisiia, un adolescent de 16 anys que ara està ingressat a l'hospital de Crotona. El noi portava als braços la nena, que va morir com a resultat de les ferides sofertes. En canvi, la cosina i el germà petit no es van veure afectats per l'incident.

Culmina així la tragèdia que perseguia la família de Taisiia després que els sorprengués la guerra a finals de febrer. Van fugir d'Ucraïna a Itàlia el 26 de febrer, només dos dies després que comencés la invasió russa al país. De fet, van ser els primers refugiats d'una onada que ha anat creixent les darreres setmanes.

Dol a Crotona

La mare de Taisiia té 29 anys i va fugir del seu país per posar els seus fills fora de perill. Va trobar refugi a Crotona, una localitat calabresa on viu i treballa una germana seva des de fa temps. Amb ella viuen els seus fills, entre els quals la cosina de Taisiia que anava amb ella al moment de l'atropellament.

Els Carabinieris s'han posat al comandament de la investigació i esperen els resultats de l'autòpsia de la menor. L'alcalde de Crotona, Vincenzo Voce, va declarar dol oficial a la ciutat i va expressar la seva consternació pel qual va passar: «Davant aquest tràgic succés, tots sentim la profunda injustícia d'un destí atroç i un dolor immens».

«Estic devastat com tots els habitants, com tots els pares», ha afegit l'alcalde de la ciutat. També ha recordat que «fa només uns dies vaig anar personalment a rebre els primers germans d'Ucraïna, entre ells molts nens que s'escapaven de la guerra». Van rebre els refugiats «amb alegria i calidesa».

Ara lamenta que «el duel per l'absurda desaparició d'un nen, una mica desolador per a això no hi ha paraules». El representant local s'ha fet ressò del «dolor profund» que aquests dies embarga tota la comunitat, tota la ciutat. El destí s'ha acarnissat amb aquesta família que fugia del pitjor dels escenaris imaginables.

Un noi de 18 anys sense carnet

La investigació continua oberta i és aviat per treure'n conclusions, però tots els indicis assenyalen un jove de 18 anys. Creuen que ell conduïa el cotxe encara que no tenia carnet de conduir, i que el seu pare anava al costat. Va ser precisament el pare qui va intentar reanimar la menor, encara que sense èxit.

Els carabinieris van revisar detingudament les càmeres de seguretat per confirmar qui conduïa la camioneta. També han recorregut als testimonis de l'accident, segons els quals el conductor del vehicle era una persona jove. Així estan reconstruint l'accident en què va morir la petita Taisiia.