Un grup de persones empeny contenidors per barrar l'accés a l'estació d'FGC de la Universitat Autònoma de Barcelona

Ara mateix: Tallats diversos accessos a la UAB per les protestes pel 8-M

Els piquets han col·locat contenidors als carrers i a l'entrada de l'estació d'FGC des de primera hora del matí

Prop d'un centenar de persones protesten aquest dilluns al matí al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) en senyal de suport a la vaga feminista. Els concentrats han passat la nit al centre universitari, i a primera hora s'han mobilitzat per barrar els accessos utilitzant els contenidors que hi ha repartits per les facultats. D'aquesta manera, han tallat els carrers d'accés per a vianants a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) o l'entrada des de l'autopista AP-7 a través de l'Eix Central, on de manera preventiva s'hi han desplegat diverses unitats dels Mossos d'Esquadra davant d'un eventual intent de tall de l'autopista.

La previsió dels organitzadors és que la protesta s'allargui fins al migdia. La mobilització la convoca el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i compta amb la participació de la Coordinadora d'Assemblees de Facultats (CAF). El conjunt d'accions han arrencat a les set del matí a la plaça Cívica, on s'ha llegit un manifest. Des d'aquest punt les persones participants, la gran majoria noies, s'han dividit en diferents espais del campus per buidar contenidors i desplaçar-los, alguns al mig dels carrers i en altres espais, com l'accés a l'estació d'FGC.

Tot plegat sota la mirada del personal de seguretat del campus, mentre a l'enllaç amb l'accés a l'autopista AP-7 uns vuit vehicles dels Mossos d'Esquadra s'han ubicat de manera preventiva en aquest espai que en altres protestes ha servit per accedir a la via i tallar el trànsit.

«Denunciar el sistema capitalista i patriarcal»

«L'objectiu és trencar la normalitat per denunciar el sistema capitalista i patriarcal», ha assenyalat Cristina Cambó, portaveu del SEPC a la UAB. L'acció a la universitat busca reclamar que els plans docents incloguin l'òptica feminista, treballant la tasca de prevenció d'agressions masclistes i «defensar la vida». Amb el tall es vol aturar l'activitat avaluable al centre durant aquesta jornada, així com que no es puguin avançar temaris de manera presencial. «Les dones estem invisibilitzades», afegeix Cambó, que considera que l'educació universitària es troba en procés de mercantilització i que s'expulsa la dona d'aquest ensenyament.

«Avui no és un dia de festa, és un dia de lluita», afegeix Berta Navarrete, portaveu de la CAF, que considera que cal incidir en la conscienciació sobre la defensa de l'equitat, també a les universitats. El col·lectiu té previst dur a terme accions de bloqueig de l'activitat al campus fins al migdia, per desplaçar-se a Barcelona al voltant de la una del migdia.