IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Adif tanca l'estació de Sants i demana als usuaris que la desallotgin mentre continua l'ocupació de vies

S'han cancel·lat tots els serveis AVE, Avant i Rodalies

Aquest dimecres, 8 de novembre, està convocada una Vaga General que, si bé no compta amb el suport de tots els sindicats de treballadors, sí que està provocant greus problemes de trànsit, tan ferroviari com per carretera, pels talls i les manifestacions convocades.

Des de quarts de vuit de la tarda l’Estació de Sants ha quedat totalment tancada i sense servei. L'administrador d'infraestructures ferroviàries Adif ha demanat als usuaris de l'estació de Sants que la desallotgin per procedir al seu tancament. Per megafonia, han llançat el següent missatge: «Es produirà el tancament d'aquesta estació. Sol•licitem abandonin el recinte ordenadament per plaça Joan Peiró».

També han quedat cancel·lats tots els serveis de Rodalies, AVE i Avant i a l'estació hi han entrat policies antiavalots. El tancament de l'estació s'està efectuant coincidint amb que centenars de persones segueixen ocupant sis de les vies (de la 2 a la 7), fet que ha impedit la circulació de trens AVE i Avant i de les línies de Rodalies R1, R3 i R4 en direcció sud.

Vies tallades

Un grup d'uns 300 manifestants ha tallat vies de tren a l'estació quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda. Inicialment han tallat les vies de l'AVE i posteriorment s'han dirigit a fer el mateix a algunes línies de Rodalies. Concretament, han tallat sis vies: de la 2 a la 7. Així, l'ocupació de les vies ha afectat els serveis d'AVE, Avant, R1, R3 i R4 en direcció sud, segons confirma Renfe.

Al llarg de la tarda ha anat arribant més gent a ocupar les vies i han arribat a ser més de mig miler, si bé posteriorment han marxat algunes desenes de persones. Cap a les vuit del vespre, la companyia ha decidit cancel·lar tots els serveis en tancar l'estació.

Els manifestants, convocats per Universitats per la República, han començat la marxa a quarts de cinc de la tarda a plaça de Sants. S'han dirigit cap a l'estació i han entrat a les vies, alguns pagant i altres no. Els concentrats han cridat consignes com 'Llibertat presos polítics' i 'vaga general' i llueixen estelades, banderes anarquistes i republicanes. Alguns d'ells s'han estirat a les vies en algun moment. 

Quan faltaven pocs minuts per les set de la tarda, un grup de sis Mossos d'Esquadra ha entrat a la zona de les vies tallades, i han estat rebuts pels concentrats amb crits de "Fora les forces d'ocupació". Aquest grup del cos policial finalment ha marxat de les vies


Comentaris

envia el comentari