Una botiga de Barcelona tapiada en previsió d'aldarulls.

Barcelona es prepara per una nova nit d'aldarulls: Botigues i bancs tapiats

L'Ajuntament ha retirat més de 544 contenidors de la ciutat per indicació dels Mossos

Algunes botigues i entitats bancàries del centre de Barcelona han protegit aquest dissabte els seus vidres per evitar destrosses durant les protestes convocades en contra de l'empresonament de Pablo Hasel.

A més, l'Ajuntament de Barcelona ha retirat contenidors, a petició dels Mossos d'Esquadra, per evitar que es facin servir com a barricades o que s'encenguin amb foc. Fonts municipals han indicat que, des de dimarts, s'han retirat 544 contenidors a tota la ciutat. En alguns portals, hi ha cartells informatius de l'Ajuntament que informen de la retirada provisional dels contenidors d'escombraries i reciclatge per les protestes. La manifestació d'aquest dissabte comença a Plaça Universitat.

L'advocada de Hasel: «En Pablo se solidaritza amb ferits i detinguts, i el seu missatge és que s'ha de collar més»

L'advocada de Pablo Hasel, Alejandra Matamoros, ha assegurat aquest dissabte que el raper lleidatà està «animat» veient la resposta que ha tingut el seu empresonament i també vol expressar la seva solidaritat amb els detinguts i ferits en els aldarulls. «El missatge d'en Pablo és que s'ha de collar més perquè l'Estat està traient les dents en veure que li fem mal», ha assegurat Matamoros als micròfons de Catalunya Ràdio.

L'advocada de Hasel ha reiterat que el raper acceptarà un indult però no el demanarà personalment «perquè suposaria un penediment». «A més, aquesta petició d'indult arriba després d'una setmana molt dura de mobilitzacions i creiem que només és un intent de desactivar la lluita als carrers», ha apuntat Matamoros.

«Si deixem que segueixin traient-nos els drets, continuaran avançant. És una guerra de posicions», ha continuat l'advocada de Hasel. «Per això, un pas per acabar amb les mobilitzacions és alliberar en Pablo i, a més, acabar amb el règim», ha sentenciat Matamoros, que ha finalitzat denunciant les amenaces i el «xantatge» del subdirector de seguretat del Centre Penitenciari de Ponent a Hasel. «Li va dir que si no col·laborava en les tasques de neteja del centre, que no són obligatòries, el traslladarien de presó», ha destapat l'advocada del raper lleidatà.

Llibertat amb càrrecs pels dos joves detinguts aquest divendres en la tercera nit d'aldarulls a Girona

La jutgessa d'Instrucció de guàrdia de Girona ha deixat en llibertat amb càrrecs els dos joves detinguts aquest divendres en la tercera nit d'aldarulls a la ciutat. Els dos estan investigats per un delicte d'atemptat als agents de la autoritat i lesions lleus. A un d'ells, a més, se li suma un delicte de danys lleus. Aquest, precisament, haurà de comparèixer periòdicament als jutjats, mentre que el primer només ho haurà de fer quan ho reclami la jutgessa. A fora dels jutjats, una cinquantena de persones els esperaven per donar-los suport. Els Mossos van detenir els dos nois a la zona de la Copa després d'una dispersió dels agents de la Brigada Mòbil.

En els aldarulls d'aquest divendres els manifestants van saquejar diverses entitats bancàries i van destrossar mobiliari urbà, a més de bolcar contenidors i llançar pedres i altres objectes a la policia. Els agents van dispersar-los però no es van arribar a produir càrregues.