rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Un taxista i un conductor d'Uber es barallen al centre de Barcelona

Un dels conductors va recriminar una acció a l'altre i va ser en aquest instant quan va començar la picabaralla

 

La tensió entre els taxistes i els conductors d’Uber va en augment. Des que aquests s’instal·lessin fa uns anys a Barcelona, els taxistes sempre han vist amb mals ulls la seva praxi en considerar que el servei de transport privat usurpa la feina del taxista tradicional.

 

De fet,  mentre el govern espanyol treballa amb la hipotètica hipòtesi de protegir el servei de Taxi a l’ús a través d’un Decret Reial, els vehicles de les empreses amb llicència VTC —entre les quals s’hi troba Uber— continuen circulant en llibertat per la ciutat comtal.

 

L’ús d’aquesta llibertat, però, hauria estat mal interpretada  per un taxista barceloní, que gairebé arriba a les mans amb un conductor de la companyia citada que va intentar estacionar el seu vehicle en una zona reservada per taxis.

Disputa entre conductor i taxista, davant l’Hotel Apolo

Els fets van ocórrer davant l’hotel Apolo de Barcelona. En plena avinguda del Paral·lel de la capital catalana, un conductor de la companyia Uber va estacionar el seu vehicle en una parada específica i exclusiva per a taxis.

 

El conductor, però, va fer cas omís a la senyalització i va aparcar a la zona prohibida. Va ser en aquest instant quan un taxista amb llicència va optar per treure el seu telèfon mòbil i enregistrar l’acció del conductor perquè quedés constància de la pràctica fraudulenta.

 

El mateix conductor d'Uber, de fet, després d’instar-lo a deixar el mòbil, va intentar llevar-li el mòbil i, posteriorment, va etzibar un cop a l’aparell per intentar que el taxista el deixés de gravar.

 

L'hotel Apolo de Barcelona, on van ocórrer els fets | Google Maps

 

El sector del taxi, pendent d’una sentència definitiva

El sector del taxi, Uber i Cabify  —un altre dels serveis que també resta a l’espera de conèixer el seu futur més immediat— estan pendents de la propera sentència del Tribunal Suprem que determinarà el futur del sector.

 

El govern espanyol, d’altra banda, s’estaria plantejant la tramitació d’un reial decret que blindés als taxistes i que acabés d’una vegada per totes amb una disputa que ja porta molt de recorregut.