ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Els taxistes de Barcelona desconvoquen la vaga

La decisió s'ha pres durant una assemblea celebrada aquest dimecres a les deu de la nit

Imatge dels taxistes de Barcelona acampats a la Gran Via de Barcelona
Imatge dels taxistes de Barcelona acampats a la Gran Via de Barcelona | Guillem RS

Els taxistes de Barcelona han decidit desconvocar la vaga iniciada a la Gran Via aquest dimecres a la nit. A partir de les 3 de la matinada de dijous, els conductors han anunciat que tornaran a oferir el seu servei. La decisió ha estat presa durant una assemblea que ha començat a quarts de deu de la nit, després de saber-se que el govern espanyol permetrà a les comunitats autònomes regular, a partir del mes de setembre, les llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

Les comunitats autònomes podran regular els VTC

En concret, el ministeri de Foment ha avançat aquesta nit que aquelles comunitats autònomes que ho desitgin podran acordar i regular l'ús de les llicències de VTC. Es tracta del compromís del ministre José Luís Ábalos, i així ho ha expressat durant la Conferència Nacional del Transport, que s'ha reunit de manera extraordinària aquest dimecres, davant la mobilització dels taxistes. 

Els taxistes, durant la protesta a Barcelona
Els taxistes, durant la protesta a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

El ministeri de Foment no obligarà a totes les comunitats a fer-se càrrec d'aquestes llicències, però aquelles que ho demanin sí que ho podran fer. Amb tot això, cal recordar que els principals problemes es concentren a les grans ciutats, com Barcelona o Madrid. El ministeri reconeix que no hi pot haver una solució urgent, i que cal modificar la mateixa Llei de transports per «reequilibrar» el sector, per millorar la convivència entre els VTC i els taxistes amb el compliment de la ràtio 1/30. 

Amb tot, José Luís Ábalos ha avançat que es crearà un grup de bones pràctiques perquè en tres mesos es pugui definir la fórmula jurídica més adequada i el marc normatiu per ordenar el sector. Amb aquests gestos, el ministeri ja es va mostrar convençut que generaria la «confiança» necessària per desconvocar una vaga que ha paralitzat importants artèries de les ciutats més grans d'arreu de l'Estat. 


Comentaris

envia el comentari