Els taxistes amenacen amb bloquejar la frontera de França i el port de Barcelona

El col·lectiu ha fet un pacte i pretén ocupar els carrers durant el màxim temps possible
Els taxistes, durant les protestes a Barcelona
Els taxistes, durant les protestes a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

La polèmica del taxis segueix al peu del canó. Després de l’escala contínua de tensions i aldarulls que s’ha succeït en les darreres setmanes, ara les associacions de taxistes han pactat una «posició comú» per tal de pressionar el Ministeri de Foment i aconseguir allò que fa tant temps que demanen.

 

Així ho han fet saber els màxims representants del col·lectiu, en el marc previ a la reunió que tenen amb membres del Govern i que està prevista que es dugui a terme avui a les 12 del migdia. La decisió va ser presa durant una trobada que va tenir lloc al llarg del dia d’ahir entre representants de la Federació Professional del Taxi, d’’Élite Taxi’ i de la plataforma ‘Caracol’.

 

Els taxistes exigeixen el blindatge de la llicència urbana

Les demandes dels taxistes són dues i molt clares: busquen que es produeixin «canvis normatius en la llei i el reglament de transports» estatal, així com un traspàs de competències a les Comunitats Autònomes per tal que la normativa barcelonesa sobre llicències quedi «blindada».

 

La idea dels taxistes en seguir amb les mobilitzacions contínues, almenys fins que l’Executiu de Pedro Sánchez es mostri predisposat a dur a terme tots els canvis que sol·liciten. Així doncs, i segons ha declarat Alberto Álvarez, portaveu d’’Élite Taxi’, tenen previst exigir a Foment que «el blindatge de la llicència urbana surti aquest divendres del Consell de Ministres» a través d’un Decret Llei.

 

El col·lectiu està disposat a seguir amb les reivindicacions tant temps com faci falta

Els taxistes, acampant a la Gran Via de Barcelona
Els taxistes, acampant a la Gran Via de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, Álvarez es mostra optimista, després de veure la implicació de tot el col·lectiu amb la causa. A més, durant el dia d’ahir va explicar als mitjans que, al llarg dels últims dies, han rebut el suport de moltíssimes altres organitzacions, entre les quals destaquen «sobretot del sector d’autònoms, missatgers, estibadors o pensionistes», a més d’un sindicat de taxis de Nova York.

 

L’estratègia dels taxistes és prou clara, i s’han mostrat ferms en la seva decisió de seguir amb la vaga indefinida mentre el Govern no ofereixi una solució viable i pactada. Així doncs, els treballadors estan disposats a arribar fins on calgui, i pretenen tallar la frontera entre Espanya i França, així com dur a terme accions similars al port de Barcelona, deixant clar que «ningú ens prendrà el pèl, i al sector del taxi el respectarà tot Déu», segons paraules del mateix Álvarez.Comentaris

envia el comentari