Agressions a Barcelona per l’exhibició de banderes durant l’homenatge al 17-A

Alguns dels assistents a l'acte d'homenatge a les víctimes del 17-A han aprofitat per mostrar les seves banderes

Imatge dels moments de tensió a plaça Catalunya per l'exhibició de banderes
Imatge dels moments de tensió a plaça Catalunya per l'exhibició de banderes | CatalunyaDiari.cat

El conflicte polític català continua a la primera plana, tot i ser el dia de l’homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A. Alguns dels assistents de l’acte, de fet, han optat per mostrar banderes de simbologia política i ha estat per això que alguns dels assistents han recriminat l’acció. Tot plegat, però, ha anat més enllà quan un manifestant unionista ha agredit un membre dels CDRs, com es pot veure en aquestes imatges de CatalunyaDiari.cat. La situació, però, ha estat normalitzada minuts després de la pugna inicial, gràcies a l'acció dels Mossos d'Esquadra. 

Primeres pugnes a plaça Catalunya

El matí, d'altra banda, ha arrencat amb grans moments de tensió entre asistents a l'acte, que no han dubtat en mostrar les seves consignes polítiques. «Avui toca parlar de l'atemptat», recordaven alguns dels assistents a l’acte que han increpat diverses persones que havien mostrat una estelada.

No només banderes independentistes s'han vist a l'acte d'homenatge de la plaça de Catalunya. Un grup d'assistents portava banderes espanyoles i trencava el silenci de l'acte amb proclames de «Visca Espanya», «Visca el Rei» i «Visca la Constitució».

Els Mossos d'Esquadra, durant el desplegament
Els Mossos d'Esquadra, durant el desplegament | Guillem RS

 

Minuts abans a l'acte central del dia, aquest grup de persones monàrquiques protagonitzaven diversos moments de tensió per la presència de la pancarta en contra del rei que penjava d'una de les façanes de plaça de Catalunya. Alguns dels manifestants han increpat als Mossos d'Esquadra per no haver retirat la pancarta. 

Els Mossos han fet un cordó de seguretat a plaça Catalunya
Els Mossos han fet un cordó de seguretat a plaça Catalunya | Guillem RS

 


Comentaris

envia el comentari