Tensió entre vigilants de seguretat i usuaris de Rodalies per la detenció d'un jove que no portava mascareta

Els fets van tenir lloc la setmana passada a l'estació de Renfe de plaça Catalunya

Passatgers en un tren de Rodalies de Catalunya a punt de sortir
Rodalies ha estat escenari d'una nova polèmica per l'actuació dels vigilants de seguretat. | Cedida

L'estació de Rodalies de plaça Catalunya de Barcelona va ser escenari la setmana passada d'una nova polèmica per l'ús de la mascareta, obligatori arreu de Catalunya des de fa dies. L'incident va acabar amb la detenció d'un jove que no disposava d'aquest element de seguretat.

Els Mossos d'Esquadra van acabar detenint aquesta persona per no atendre les directrius dels vigilants de seguretat d'acord amb la normativa vigent i per encarar-se amb ells, segons ha revelat aquest diumenge el digital 'Metrópoli Abierta'.

La pel·lícula dels fets

Tot va començar quan un jove va revoltar-se contra el personal de seguretat que li havia demanat que es posés la mascareta abans d'entrar a l'estació. Davant la seva negativa, fins a quatre guàrdies van llençar-se sobre ell, immobilitzant-lo i retenint-lo fins que van arribar efectius dels Mossos d'Esquadra. Els agents de la policia catalana van detenir el jove i van traslladar-lo a la comissaria.

Segons les imatges del vídeo que s'ha difós sobre els fets, diverses persones presents a l'estació van increpar els agents de seguretat per la seva actuació en contra del jove, considerant-la desproporcionada. En la gravació es pot veure que hi va haver moments de tensió, amb algun dels vigilants encarant-se a alguns dels ciutadans presents, arribant gairebé a les mans.

Queixes dels usuaris

La finalització de l'estat d'alarma ha provocat un increment en l'afluència de persones al transport públic, sobretot a Rodalies. I les xarxes socials s'han omplert de queixes i reclamacions de diversos usuaris per la impossibilitat de guardar el distanciament social per les aglomeracions de persones, així com per aquells viatgers que no utilitzen la mascareta, d'ús obligatori en el transport públic, o no l'utilitzen correctament.

En aquest sentit, els usuaris reclamen un major control d'aquells que no fan servir la mascareta, alhora que exigeixen a Renfe que habiliti més vagons als combois, per evitar les escenes d'aglomeracions que s'han repetit molt els darrers dies. 


Comentaris

envia el comentari