IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El terapeuta de Sabadell deia a les pacients que estava en contacte amb Déu

Ha estat condemnat a 23 anys de presó per quatre delictes d'abusos sexuals

Imatge del terapeuta de Sabadell a judici.
Imatge del terapeuta de Sabadell a judici. | CatalunyaDiari.cat

El terapeuta de Sabadell, Francisco F.C., condemnat aquest passat 13 de maig a 23 anys de presó per quatre delictes d'abusos sexuals, va crear una «deriva sectària de tipus pseudoterapèutica» per exercir control i influx sobre les seves víctimes, davant les quals afirmava estar en contacte amb Déu o es considerava Jesucrist

Així doncs, i segons l'informe psicològic pericial, el suposat expert en teràpies naturals va realitzar maniobres tendents a alternar l'autoritat i aïllar a les seves víctimes dels seus entorns previs desacreditant als seus familiars i amics, o presentant-se com un «guia» espiritual per cometre els abusos, els quals consistien tocaments que denominava massatges energètics, i, en alguns casos, masturbacions, fel·lacions o penetracions. 

  

Va dir a una víctima que ell era Jesús i ella Maria Magdalena

El terapeuta creava un estat de dependència en les seves víctimes, els induïa emocions intenses i activava la seva por, culpa i ansietat dient-los que si no volien obeir, moririen «espiritualment», que acabarien malament psicològicament o que la seva casa o família es veurien afectats. 

Segons el testimoni de quatre de les víctimes, el terapeuta els deia que «un cop acceptat que som éssers de llum originals i que els nusos dels altres no ens pertanyen, tindrem la possibilitat de començar la desprogramació», tal com recull l'informe elaborat pel psicòleg expert en sectes, Miguel Perlado. 

En aquest sentit, cal subratllar el testimoni d'una dona, de la qual va abusar sexualment, la qual assegura que l'home estava obsessionat amb ella perquè «li deia que ell era Jesús i ella Maria Magdalena, que eren dues ànimes del passat que havien vingut a il·luminar el present i que junts podrien canviar el món», tal com es detalla a la sentència de condemnatòria de l'Audiència Provincial de Barcelona. 

Tanmateix, aquest veí de Sabadell denigrava el pensament crític de les seves víctimes, afirmant que el cervell suposava una interferència als avenços terapèutics que feia i ho identificava amb el «dimoni», mentre que l'ànima estava relacionada amb Déu. 

Control absolut sobre les víctimes

De fet, es presentava fraudulentament com a professional, deia «veterinaris» als metges i distorsionava dades per enaltir la seva figura davant les víctimes explicant falsedats com que havia fet un estudi als Estats Units, que havia estat en un temple del Tibet o que havia estat sergent. 

A més, va arribar a imposar un control del llenguatge per fer-ho «comprensible tan sols per als adeptes i amb aparença de profunditat», així com a supervisar la dieta, la roba i les relacions sentimentals d'almenys dues de les seves víctimes, a les quals va obligar a separar-se de les seves respectives parelles i a ajuntar-se.

En cas que alguna de les víctimes es resistís a acceptar els abusos, l'home reaccionava agressivament i amb violència verbal cridant coses com que la culpa era del «seu puto cap» o els denigrava davant el grup assistien a la consulta. 

Finalment, i com a resultat d'això, l'informe assenyala que tres de les seves víctimes van patir estrès posttraumàtic vinculat a «l'experiència  d'abús verbal, emocional, espiritual i sexual», i que una quarta va patir una reacció d'estrès agut puntual i limitada en el temps. 


Comentaris

envia el comentari